Топлина за душата в студените нощи

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Температурите отдавна паднаха, а нощите започнаха да стават все по-студени. Извадихме одеялата и включихме отоплението, но все нещо ни липсваше, за да се стоплим напълно. Но не тялото, а душата.

За да разберем какво не ни достига, решихме да попитаме вас – нашите верни читателки. „Какво ви оправя настроението в студените нощи“ е предишната ни анкета, която провокира 549 души да дадат своя отговор.

Оказа се, че горещият чай помага на най-малко от вас – само 4,4%. Дали защото го свързвате с болести, или просто сте почитатели на кафето, не знаем. Но ароматната напитка се нарежда на последно място в анкетата ни.

Малко сме учудени, че домашните любимци са на едва предпоследно място. Какво по-хубаво от това да се приберете късно вечер, да се приготвите за лягане, а пухкавото създание да се сгуши във вас? Но пък в една от предишните ни анкети, в която ви питахме за домашните животинки, се оказа, че „бронзовият медал“ бе отсъден на отговора „Не обичам животните“. Така че и настоящата позиция не е учудваща.

Продължаваме да се придвижваме в класацията и откриваме, че компанията на приятелките прави щастливи 7,5% от вас. Женските партита са едно специфично явление, което повишава настроението и градуса.

Като заговорихме за градуси, 10,2% от вас намират топла утеха именно в спиртните напитки. Ние също не бихме ги върнали, само напомняме, че трябва да се консумират в умерени количества.

Бронзовият медалист в анкетата ни е хубавият филм, на който в студените вечери се отдават 16,8% от вас. Сгушени под топлата завивка, с нещо вкусно за хапване и около 2 часа, предвидени само за екранни приключения. Едно страхотно време само за вас и няколко актьори.

И стигаме до победителя. С убедителна разлика в резултата, с цели 55.6% вот, победител е любимият човек и неговата прегръдка. В крайна сметка, жени сме си. Как да не гласуваме за любовта? Пък и не можем да отречем, че в прегръдката има нещо почти магическо. Момент на абсолютна близост и нежност, в който сякаш земята спира да се върти. Една своеобразна храна за душата.

И като казахме храна, с нея е свързана и следващата ни анкета. Този път ви питаме: Какво хапвате по време на обедната почивка?