Прехвърляне на файлове от друг телефон към iPhone 5

2
Добави коментар
wweb
wweb

Наскоро сте си купили новия iPhone 5 и искате да прехвърлите всички файлове, снимки и музика от стария iPhone, Blackberry или Android към новия си телефон? Част от нещата могат да бъдат прикачени с помощта на iCloud и iTunes, докато за други ще се наложи да използвате по-крупни мерки. Следваt подробни инструкции за това как да прехвърлите данните си към новия iPhone.

Прехвърляне на файлове от стар към нов iPhone с iCloud

Това несъмнено е най-лесният метод, но за него се изисква стабилна Интернет връзка и синхронизиран iCloud акаунт.

 

1. Направете backup на стария iPhone, като отворите „Settings“, натиснете „iCloud“ и изберете „Storage & Backup“, а след това и „Back Up Now“. 2. Рестартирайте и включете iPhone 5, като в процеса с настройките изберете „Restore from iCloud bakup“. 3. Изчакайте докато данните от стария iPhone се прехвърлят върху новия iPhone 5. Може да отнеме време в зависимост от размера на файловете и скоростта на Интернет връзката.

 

Прехвърляне на файлове от стар iPhone към iPhone 5 с iTunes.

С помощта на компютъра и iTunes може да прехвърлите данните от стария към новия iPhone по следния начин:

 

1. Направете backup на стария iPhone, като го свържете към компютъра си чрез USB кабел и стартирате iTunes. С десен бутон на мишката кликнете върху айфона в страничната лента на прозореца в iTunes и изберете „Backup“. 2. Изчакайте архивирането да приключи и махнете стария iPhone от USB кабела. 3. Включете новия iPhone 5 и от екрана „Set Up iPhone“ изберете „Restore from iTunes Backup“, след което натиснете „Next“ и свържете iPhone 5 към компютъра. 4. Изберете последния backup от iTunes, който направихте в стъпка 1 и натиснете „Continue“. 5. Изчакайте прехвърлянето на архива да приключи и айфона да се рестартира автоматично. Всички данни от стария iPhone, би трябвало вече да се съдържат и в новия iPhone 5.

 

Прехвърляне на музика и видео от стар телефон към iPhone 5

С помощта на iTunes лесно ще синхронизирате и прехвърлите всякаква музика, видео клипове и библиотеки с мултимедия от стария ви мобилен телефон към iPhone 5. С платформата Google Music ще може да пренесете всякаква музика от Android устройство към новия iPhone 5.

 

Прехвърляне на контакти, поща, календари и данни

Ако сте се ползвали от услугите на Gmail. Yahoo или Hotmail на стария си телефон, може лесно да прехвърлите данните върху iPhone 5, като използвате съответните методи. С помощта на Gmail и Google акаунта си може да синхронизирате всички данни от пощата си, контактите и календара между устройствата.

 

1. Синхронизирайте данните си от стария си Blackberry или Android телефон, като използвате собствения си Google акаунт. 2. От iPhone 5 отидете в „Settings“ и натиснете „Mail, Contacts, Calendars“. 3. Натиснете „Add Account“. 4. Изберете „Gmail“. 5. Оттук може да изберете кои данни желаете да синхронизирате.

 

Прехвърляне на снимки от стар телефон към iPhone с помощта на компютър

 

За Mac OS

1. Свържете вашия Android или Blackberry телефон към Mac компютъра и стартирайте програмата iPhoto. 2. Когато iPhoto разпознае телефона ви, той ще се появи от лявата страна при списъка с устройства. 3. Дайте име на албума и прехвърлете снимките. Разбира се, може да прехвърлите само избрани от вас снимки. 4. Стартирайте iTunes и натиснете таба Photos. Изберете албума/албумите, които искате да синхронизирате с новия iPhone. 5. Изберете „Sync“ и изчакайте. Когато прехвърлянето завърши ще намерите снимките в приложението Photos във вашия iPhone 5.

 

За Windows

1. Прехвърлете снимките на компютъра. 2. Свършете iPhone 5 към компютъра и стартирайте iTunes, след което натиснете таба Photos. 3. Отидете до директорията, в която изтеглихте снимките на компютъра и изберете папката която желаете да прехвърлите. 4. Натиснете „Sync“ и изчакайте.