Екипът на ресторант Вила Марциана представя

32
Добави коментар
rumianka82
rumianka82

Опознайте историята

Екипът на ресторант Вила Марциана се вълнува силно от историята на световната кулинария. Тя е значително по-дълбоко свързана с класическата история на изкуството, от колкото мнозина хора предполагат. Кулинарията е трябвало да отговаря на изискванията мна различните епохи и най-вече да задоволи желанието за наслада на силните на времето. Тъй като именно храната и храненето е една от най-силните нужди на човека, качеството на работа на готвачите е било от изключително значение. От това е зависило качеството на живот на владетелите и аристократите и на самите тях.

Кулинарни шедьоври от историята

Шедьоврите, на които се наслаждаваме в изисканите ресторанти и особено в западно европейските, френски и италиански гурме ресторанти са резултат от хилядолетно развитие. Всяко ястие, приготвено в ресторант Вила Марциана се базира освен на таланта на готварския екип и на знанието на този факт.

Древните готвачи и тяхното наследство

Какво допринася познанието за древните готвачи за разработването на разкошното меню в ресторант Вила Марциана до Варна. Човешкият вкус е едно от нещата, които са силно свързани с подсъзнанието на човека. Те са сред социалните настройки, които са толкова дълбоко вкоренени в традициите и културата на различните народи, че те ги пренасят от поколение до поколение на практика без да осъзнават това. Вкусът е характеристиките на човека, за които би могло да се поспори, дали не се пренасят генетично. Поради тази причина, за да бъде разбран вкуса към храната на съвременния човек, трябва да се познава и историята на кулинарното изкуство и като цяло на храната, която се е консумирала през минали времена.

Гости питат екипа на ресторант Вила Марциана

Гостите могат  да научат много за останлите като вечни в историята готвачи като

 

 

Изпратете запитване! Тел. 05102 3012. Още за гурме кулинарията и нейната история