Родни звезди „се настаняват“ на Моста на влюбените

2
Добави коментар
Vladislav_Nozharov
Vladislav_Nozharov

На 19 ноември Мостът на влюбените зад НДК ще приюти 60 портрета на популярната фотографка Велислава Каймаканова-Ножарова.

Поводът да ги заснеме е една мечта, превърнала се в нейна кауза. А именно да намери начин да бъдат закупени уреди, които ще подпомогнат по-доброто лечение на деца със заболявания на нервната и костно – мускулната система, в дом за медико-социални грижи в гр. Силистра.

Първи подкрепили я в начинанието й са родни актьори, музиканти, телевизионни лица, които застават пред обектива й. Но това е само първата част от Специален проект: Национална кампания „Да оставим следи”, която ще се проведе под патронажа на Христо Мутафчиев.

Изложбата ще може да бъде видяна на Моста на влюбените от 19.11 до 2.12.2012 г.

Пред обектива на фотографката са се съгласили да застанат Стефан Щерев, Мариан Вълев, Ники Илиев, Деян Донков, Дарин Ангелов, Дарко Ангелов, Захари Бахаров, Асен Блатечки, Михаил Билалов, Александър Сано-Среброто, Башар Рахал, Юлиян Вергов, Филип Аврамов, Цветана Манева, Диляна Попова, Миленита, Саня Борисова, Стефания Колева, Графа, Мария Илиева и др.

Портретите ще бъдат разиграни на търг, воден от Игор Марковски. Той ще се проведе на 3.12 от 19:30 ч. в зала „Сердика” на хотел „Шератон”.

С набраните средства ще бъдат закупени:

1. Вертикализатор и терапевтичен стол „Далматинец” размер 2 или Вертикализатор „Котка” размер 2

2. Педиатрична система за позициониране

3.  Универсална система за позициониране или Универсална система за странично позициониране

4.  Проходилка за деца „Активол” размер 1

5.  Бягаща пътечка за деца

6.  Сономед-ултразвуков терапевтичен апарат

Изложбата се провежда със съдействието на Дирекция „Култура” на Столична община.