Нов парк с шадраван има вече русенско село

3
Добави коментар
sever.bg
sever.bg

Нов парк с шадраван откриха в русенското село Николово. Той е изграден по проект „Облагородяване и озеленяване на центъра на село Николово“, спечелен от Община Русе. Официални гости на събитието бяха народният представител Пламен Нунев, зам.-кметовете Иван Григоров и Димитър Наков и кметове на кметства от общината.

Поздравителен адрес от името на русенския градоначалник Пламен Стоилов получи кмета на селото Марийка Генова.  В него се отбелязва, че осъществяването на този проект несъмнено ще направи населеното място още по-привлекателно, както за неговите жители, така и за гостите и туристите.

Лентата на новия парк срязаха Нунев и Генова.

Проектът е на стойност 10 хил.лв. Той е осъществен със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) при Министерството на околната среда и водите и с участието на десетки доброволци и спомоществователи. Целта на проекта е не само облагородяване, озеленяване и красива визия на центъра на селото, а и изграждането на нови поведенчески модели на подражание у младите хора.

 

 

_______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg