Audi S3 стана по-мощно от Bugatti Veyron

1
Добави коментар
ivaylonetsov
ivaylonetsov

 

Тунинг специалистите от ателието TS Racing представиха своя нов проект, който се базира на предишното поколение на хечбека Audi S3. Автомобилът беше заснет на видео по време на ежегодната среща на собственици на VW и Audi в Норвегия.

 

Подготвеният за състезания хечбек е оборудван със силно доработен 2.5-литров петцилиндров бензинов двигател, който развива мощност от 1 074 к.с. (!). Максималният въртящ момент на този агрегат също е силно впечатляващ – 1 158 Нм.

 

Какви са точните доработки, които са направени по това свръх мощно Audi, не се уточнява, но се знае, че агрегата работи с биоетанол и през усилена трансмисия предава момента и на четирите колела на автомобила.

 

За сравнение ще кажем, че осемлитровият W16 двигател на Bugatti Veyron развива 1 001 к.с. Изключително мощното Audi разполага с изцяло нов аеродинамичен обвес, олекотен салон и вътрешни ролбари за безопасност.

 

На централната конзола са монтирани и допълнителни контролни уреди. Окачването също е ново. Характеризира се с разширена колея и снижен клиренс. Динамичните характеристики на колата не са известни.