Фирма за рязане на метали в София

1
Добави коментар
traiki333
traiki333

Рязане на метал

Рязането на метал, е сложна работа, която изисква специална техника и умения. Ако не разполагате с такива, най-добре се обърнете към някоя професионална фирма като КЪРТИ.БГ която да се заеме с тази задача, защото в противен случай може да се нараните или да нанесете непоправими щети върху сградата и метала, който ще режете. Все пак, ако сте твърдо решени да се справите сами с тази задача, в следващите няколко реда ще Ви дадем няколко насоки и съвета, които ако бъдат стриктно спазвани ще успеете да изрежете метала без никакви проблеми и усилия.

За целта ще Ви бъдат необходими специални инструменти. За всеки тип метал си има определен инструмент, с който се реже, тъй като няма универсални инструменти, които да могат да режат еднакво добре тънък и дебел метал. В случаи, че ще режете тънък метал, е добре да имате под ръка циркулярен трион, с помощта, на който ще успеете да изрежете метала без никакви затруднения.

В зависимост от Вашите предпочитания може да използвате настолен или ръчен трион. Нашият съвет, е да използвате настолен трион, тъй като, той, е много по-удобен. Ако режете големи и тежки метали, обаче ще трябва да използвате ръчен трион, тъй като в противен случай ще Ви бъде необходима огромна физическа сила, за да можете да го повдигнете и придържате към настолния трион. Когато използвате циркулярен трион, никога не забивайте всичките му зъби в метала, тъй като, в противен случай машината ще загрее, което ще доведе до нейното разваляне.

За жалост, циркулярните триони все още нямат собствено охлаждане и опасността от загряване, е изключително голяма. При всички положения, преди да започнете работа, трябва да си подсигурите безопасността по време на работа. Винаги работете с предпазни очила, ръкавици, каска и всичко останало. Никога не подценявайте дори най-малката възможна опасност за Вашето здраве, за да не си изпатите в крайна сметка