Камини с двойно горене, камини с водна и въздушна риза, цени и промоция, София

1
Добави коментар
kaminiclam
kaminiclam

Камините с двойно горене не само не замърсяват въздуха, но и…

Дървата са възобновяем източник на енергия и СО2 неутрални, тоест при изгарянето им се освобождава толкова количество СО2, колкото е било погълнато преди това от въздуха при фотосинтезата им.
Но …!!!
Използването на обикновени камини, печки и котли на дърва не решава проблема със замърсяването на въздуха, тъй като:
При изгарянето на дървесни маси се образуват сажди. Доказано е, че именно саждите заедно с тропосферния озон и парниковите емисии активно стоплят тропиците, чрез поглъщане на слънчевата светлина. Освен това тези малки въглеродни частици, леснозапалими и с неприятна миризма се отлагат във вид на тъмен нагар по стените на камината и комина. Възпламеняването им е най-честата причина за пожар и разрушения.
През отоплителния сезон зачестяват случаите на отравяне с въглероден оксид, тъй като един от антропогенните източници на въглероден окис е горенето на дървесина за отопление. Въглеродният оксид (СО) е безцветен газ без мирис, силно токсичен. Той постъпва в кръвта на човека 200 пъти по-бързо отколкото кислорода и възпрепятства неговия пренос, както и усвояването му на клетъчно ниво, което от своя страна води до задушаване. Вдишването на въздух с високо съдържание на въглероден оксид е смъртоносно.
Следователно, за да бъде екологична, икономична, ефективна и безопасна употребата на твърдо гориво е необходимо изгарянето на дървата да става по правилен и безопасен начин.
Отговорът на CLAM…
Двойно горене…
Oсновна цел при проектирането и производството на камини е създаването на оптимални условия за опазването на околната среда и съответно здравето на хората.
Двойното горене в камините на CLAM представлява повторно запалване на неизгорели частици, с последващо увеличение на топлинната ефективност и намаляване на въглеродния окис. Двойното горене не позволява образуването на конденз и сажди по вътрешността на камината и комина.
Бъдещето принадлежи на камините с двойно горене, защото няма друг начин да бъде извлечена максимално топлината от всяко изгорено дърво, няма друг начин за се предпазим от получените при първото изгаряне сажди и вредни емисии.
Материали само с високо качество…
За производството на горивни камери се използват само материали с високо качество. Това се отнася пряко до дългия живот на камината и перфектното изпълнение на всички нейни функции.
Качеството започва още от проекта…
Функциите на камините на CLAM са: поддържане на температурата зададена от потребителя (оптимизация на горенето), самозащита от прегаряне и разрушаване, управляваща роля при съгласувана работа с друг топлинен генератор и др.
Камините, независимо от начина на отопление (водна или въздушна риза) могат да бъдат управлявани дистанционно. Снабдени с множество датчици и системи за контрол, оптимизация и безопасност, те са проектирани да откликват на всяко желание на своите собственици в продължение на дълги години.
CLAM мисли и за най-малките! Вратите на камините притежават специален механизъм, който не позволява отварянето им от малки деца.
Предлагаме следните видове камини за вграждане. Кликнете върху тях за да видите технически параметри, цени и промоция:

С водна риза
С въздушна риза