Къща с изключителен дизайн в Уисконсин

3
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Къща с изключителен дизайн в Уисконсин

22.11.2012 г.

Свита в горист район на Chenequa, Уисконсин, тази уникална къща, освен с оригинален дизайн, може да се похвали и с изцяло естествените строителни материали, използвани при построяването й. Първоначално на мястото на тази къща е съществувала стара постройка, която обаче не е могла да отговори на нуждите на семейството и се наложило да бъде разрушена. Освен това, когато собствениците осъзнали, че естествената красота на терена играе съществена роля в дизайна, те настояли всички съществуващи дървета да бъдат запазени. Клиентите пожелали къщата да е изцяло изградена от естествени материали, които да се впишат по най-добрия начин в заобикалящата природа. Къщата предлага много панорамни гледки, създавайки по този начин интимна връзка между обитателите на къщата и красивите пейзажи наоколо.

Къщата е разположена на малък хълм, като до нея се достига по извита алея, останала от предишната постройка. Първоначално може да ви се стори, че къщата е малка, заради стъпаловидния покрив и спираловидната форма на сградата.

Когато влезете в къщата ще ви се разкрие прекрасна гледка към езерото, която определено се превръща в основния акцент на интериора. Входът на къщата е разположен на втория етаж, където са всекидневните зони: дневна, трапезария и кухня. Тези пространства са отделени от основния атриум, чрез ниските тавани, които създават усещане за интимност.

Кухнята и трапезарията са разположени близо да прекрасната кръгла тераса и предлагат почти 360-градусови панорамни гледки на околността. Основният материал използван при изграждането на тези пространства е дървесината. Дървените подови настилки, облицовки и мебели, в комбинация с красивите природни гледки, създават естествена атмосфера и приобщават интериора към външните пространства.

Уникалната форма на къщата осигурява превъзходни гледки от всички помещения, а отвореният интериор позволява на тези гледки да проникнат изцяло и наситят интериора с усещане за природа.

В средата на сградата е разположено масивно извито стълбище, изградено от камък, метал и дърво. Стълбите, освен че свързват всички нива на къщата, са страхотен декоративен елемент в обзавеждането и служат като разделител на пространствата на отделните нива. На първото ниво има игрална стая, малък бар, кабинет, както и детски стаи, а на третото ниво е основната спалня и банята към нея.

Спалните също предлагат приятна гледка към зелената морава и езерото под нея. Обзавеждането е класическо – масивни дървени мебели в тъмен декор, оформени с характерните за къщата плавни извивки.

Плавните извивки са основният декоративен похват използван от дизайнерите в този интериор. Дори плота в банята, върху който са монтирани мивката и другите аксесоари за баня, е с форма на плавна извивка.

Къщата е замислена да се построи на два етапа, като първият включва изграждането на помещенията за семейството и децата, а в последствие се планира и изграждане на басейн със стъклен покрив, както и апартамент за възрастните родители на собствениците.

Източник: homedesignlover.com
Посещения: 2265