Идеалната Фън Шуй спалня

2
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Фън Шуй се основава на природните сили и внасянето на положителна и късметлийска енергия в дома. Това е учение, което не всички приемат сериозно, но пък от него могат да се почерпят доста идеи за разнообразяване на интериора. С Фън Шуй се постига дизайн, който едновременно е различен, максимално опростен и изцяло по правилата. Предлагаме ви няколко кратки съвета как да превърнете спалнята си в перфектното дзен помещение.

Човек е най-уязвим, докато спи. Тогава е податлив на енергията на лошия късмет Ци. Затова специалистите по Фън Шуй съветват спалнята да има само една врата, която да не е преходна. Да няма скосени тавани или открити греди – те също носят много лош късмет и отрицателен заряд. Освен това е желателно през нощта вратата да бъде затворена, за да не излиза положителната енергия. Това осигурява стабилни отношения с партньора и непоклатимо здраве.

Леглото задължително трябва да се намира до стената, но все пак да може да се минава и от двете му страни. Така се създава едновременно пространство и чувство за сигурност и стабилност. Никога не трябва да спите под прозореца, защото така енергията ще излети през него. Краката ви пък не трябва да бъдат обърнати срещу вратата. Според Фън Шуй такава е „позицията на мъртвеца”.

Home Designing Препоръчително е семейното ви ложе да бъде разположено възможно най-далече от входа на стаята, но в същото време върху него да не пада пряка слънчева светлина. Важно е да намерите т.нар. „любовен ъгъл”. Можете да го откриете, като застанете с гръб към вратата. След това погледнете надясно. Именно там се намира ъгълът на любовните ласки и брака. Това е и най-удачното място за поставяне на леглото.

Не е желателно в спалнята да има огледала. Ако все пак държите на тях, то в никакъв случай не трябва да ги поставяте срещу леглото, за да не го отразяват. Това би отнело енергията на спащите партньори. Никога не поставяйте и две огледала едно срещу друго – по този начин енергията ще се върти в кръг.

Home Designing   Телевизорите, компютрите и всички други видове техника са строго забранени за спалнята. Те внасят прекалено много лоша енергия, с която стаята не може да се справи. Картините, също както огледалата, не са желателни. Но ако настоявате на стената да има някое произведение на изкуството, внимателно го подберете. То трябва да изобразява онова, което искате да ви се случи.

Не превръщайте спалнята в килер, особено пространството под леглото. То не е там, за да се ползва като шкаф за ненужни вещи. Когато човек спи върху старите си и вече излезли от употреба предмети, тялото му поглъща отрицателната енергия и това влияе на здравословния сън. Най-добре е да сложите в това пространство пари или бижута. Така ще покажете, че сте над тези неща, защото вече сте ги постигнали. 

Използвайте успокояващи нюанси. Такива са телесните гами, от бяло до шоколадово. Цветовете са важни, защото те действат силно на подсъзнателно ниво – както върху вашето щастие, разбирателство и спокойствие, така и върху сексуалното представяне. 

Ако искате успокояваща атмосфера, заложете на неутрален нюанс. Изберете такъв, който можете да използвате и за стените, и за пода. Така ще създадете широта и непрекъснатост за погледа. Цветята и ароматните свещи ще „стоплят“ студените цветове.

За мнозина червеното е много привлекателно, но то действа агресивно. Може да повлияе доста положително на сексуалните ви отношения, ала за сметка на това ще ви лиши от сън и спокойствие. Затова е най-добре този цвят да присъства само в определен детайл. Одеало, възглавници или някоя рамка за снимки, например. 

Home Designing Розовото също е агресивен нюанс, но не чак в такава степен. Ако имате нужда от нежност и разбирателство във връзката, можете да внесете този цвят в стаята си за почивка.

Бялото и зеленото пък действат пречистващо. Те освежават атмосферата и я презареждат с нова енергия. Препоръчват се при дизайн на дом, в който ще живее дългогодишна двойка – такава, която се нуждае от освежаване във взаимоотношенията.

Най-важното правило според Фън Шуй, а и според всеки естетичен поглед, е помещението да не бъде претрупано. Еднаквостта в цветовете, изчистените детайли и достатъчното пространство са ключови.

Последното, което искаме да споделим с вас, е да избягвате острите ръбове. Те нажежават обстановката. Логично, нали? Затова е по-добре да заложим на извивките. Освен практични, те са новаторски и разнообразни.