Снимки на принц Уилиям с колегите му от RAF разкрили секретна информация

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Когато вчера на официалния сайт на принц Уилиям се появиха серия от снимки, разказващи за един негов ден като пилот на хеликоптер в спасителния отряд към Кралските въздушни сили (Royal Air Force, RAF), едва ли някой е предполагал, че един обикновен пиар ход може да завърши като потенциална опасност за целия екип.

Първи от медиите забелязват гафа журналистите от Guardian, които посочват, че на фона на усмихнатия принцип и неговите колеги може ясно да се види табло, на което има публикувана секретна информация. И, за да е гафа пълен, фотосите са били разпространени от канцеларията на Двора по медиите в целия свят и в глобалната мрежа.

За изключителния гаф ни съобщава и един от пишещите в блога на Sophos и разработчик в компанията за сигурност. Той е редактирал фотоса, но споделя, че е смутен от това, че паролата може да се види без проблем и нещо по-лошо, пише Клули, възмутен е от вида й и леснотата, с която човек би могъл да я отгатне.

Малко след публикацията на снимките, от Министерството на отбраната заявиха пред пресата, че четири снимки на 30-годишния принц Уилиям публикувани на сайта му са били подменени с редактирани версии, тъй като те са разкривали секретна информация. Отделно от това, паролите, които е можело да бъдат видяни са променени, поради мерки за сигурност.

Това си е чиста проба кралски гаф, но както и Клули отблязва, не само един принц трябва да се притеснява от подбен пропуск, а всеки, който публикува свои снимки в Интернет и да помисли преди да сподели с целия свят свой фотос, дали не предоставя компрометираща иформация за себе си, заедно с фотосите.