БОЯ ЗА КОСА КАКВА? 1част

7
Добави коментар
Zx76
Zx76

БОЯ ЗА КОСА, КАКВА ДА ИЗБЕРЕМ?

На пазара има богат избор, но как да изберем боя, която не е вредна за нашето здраве?

БОЯ ЗА КОСА продукт необходим за всяка държаща на външния си вид жена.

КРАСОТА, НО НА КАКВА ЦЕНА? До скоро жените избираха боя за коса, която само да ги прави по-привлекателни. В повечето случай, това веднага или след време може да доведе до:

алергична реакция
задушаване в следствие на алергичен шок
изтощаване на косата
окапване на косата
други по тежки последици за здравето.

БОЯ ЗА КОСА – дами, избирайте боя за коса, която да ви прави красиви, но не за сметка на здравето. Пазете здравето си, то е в основата на пълноценния живот. Повечето бои, включително и професионалните съдържат силни химикали като амоняк, пероксиди и PPD, които могат да причинят сериозна вреда на косата и скалпа.

Дори и да нямате алергични реакции към боята за коса, която ползвате необходимо е да използвате боя за коса, която е тествана под дерматологичен контрол и не съдържа (ако съдържа да са в допустимите норми):

Амоняк (има бои без Амоняк)
Парафенилендиамин (PPD) (в момента технологиите не позволяват да става качествено боядисване без тази съставка, затова следете тя поне да е в минимално количество)
Пероксиди (в момента технологиите не позволяват да става качествено боядисване без тази съставка, затова следете тя поне да е в минимално количество)
Резорцин (има бои без Резорцин)
Парабен (има бои без Парабен)

Боя за коса – това че нямате алергии или други видими проблеми от  употребата на боя за коса не означава, че боята която ползвате не вреди на вашето здраве. Някои от вредните съставки съдържащи се в боята за коса попадат в човешкия организъм посредством косъма и скалпа. От там те отиват в кръвоносната система и се отлагат на различни места в тялото. Редовното боядисване с не здравословната за вас боя рано или късно ще даде отражение на здравето ви.

Натрупването на токсини в тялото води до:

отслабване на имунната система
често боледуване
хронична умора
често изпадане в лошо настроение
намалява желанието за секс
депресия
нарушава се хормоналния баланс
напълняване
предразположени и развитие на тежки заболявания
ускорява се процеса на стареене.

Затова, не чакайте алергична реакция или по-сериозни здравословни проблеми предизвикани от употребяваната от вас боя за коса, за да я смените.

От 2013 г в България ще има по строг контрол върху вредните съставки съдържащи се в козметичните продукти, в частност и в боята за коса. Има боя за коса COLOR & SOIN, която се произвежда под много по-строг контрол от това което се изисква в момента за Европа и Азия. Причината е в 3Chênes – френския производител с над 15 годишен опит в производството на натурална козметика и хранителни добавки, част от които са сертифицирани за БИО ПРОДУКТИ от един от лидерите в бранша – ECOCERT . Фирмата се стреми към сертифициране на всички свои продукти.  Те да бъдат максимално изчистени от съставки вредни за здравето на човека.
Затова изберете COLOR & SOIN, боя за коса събрала в едно Цвят и Грижа/ Здраве и Красота.

Продължение: БОЯ ЗА КОСА КАКВА?  2 част

Поръчай онлайн

Градовете, в които ще намерите боята за коса COLOR & SOIN