Юго Йори спаси Тотнъм от загуба в Рим – SportVox

1
Добави коментар
sheri
sheri

снимка: Фейсбук

Отборите на Лацио и Тотнъм отново не успяха да си вкарат гол и завършиха наравно 0-0 в супердербито на Група J на Лига Европа, играно на „Олимпико“. В първия сблъсък на „Уайт Харт Лейн“ двата тима приключиха също при нулево реми.

Мачът започна обещаващо за гостите, след като още в шестата минута Бейл вкара гол чудесен пас на Керъл, но страничният рефер маркира засада. В 18-ата Ледесма можеше да реализира за римляните, но Йори спаси блестящо. Малко след това последва нов шут на Бейл, но този път Маркети показа класа. В 27-ата минута Козак се възползва от пас на Каванда, но френският национал отново се намеси чудесно. 180 секунди след това Козак отново отправи опасен удар, този път с глава, но не намери целта.

След час игра Сандро направи груба грешка и се получи отличен шанс за Лацио, но шутът на Козак бе избит от Йори. В 72-ата минута Ледесма стреля много опасно от фаул, но на сантиметри от вратата на гостите. Пет преди края на мача Сиани засече с глава центриране от корнер, но стражът на Тотнъм отново бе чудесен и спаси по феноменален начин, запазвайки нулевото реми.

В другия мач от групата Панатинайкос надделя с минималното 1-0 при домакинството си на Марибор. Единственото попадение в срещата вкара Витоло, който бе точен от дузпа в средата на второто полувреме.

След тези срещи Лацио остава лидер в класирането с актив от девет точки, Тотнъм е втори със седем. ПАО записа първи успех и вече е трети с пет пункта, докато Марибор е на дъното с четири.