5 идеи за голямата и луксозна баня

1
Добави коментар
ivaylonetsov
ivaylonetsov

Банята е онова помещение, в което jenite намираме време за себе си. В забързаното ни ежедневие това се случва все по-рядко, а ритуалите по разкрасяване са придобили очарование заради своята рядкост. Едва ли има жена, която да не си мечтае за баня с всички екстри – достатъчно пространство за всички дамски принадлежности, огромна вана, душ с масажор, огледало от пода до тавана и куп малки джунджурии като ароматни свещи или колонки за музика.

Миналата седмица ви разказахме как да направите банята си функционална въпреки малкия й размер. Сега обаче ще помогнем на онези от вас, които са имали достатъчно късмет, за да се сдобият с баня, колкото цял апартамент. Е, добре де, или с една идея по-малка – като тези в нашата галерия.

Вана и душ кабина Възползвайте се от пространството като си осигурите всички екстри. Вана за двама или пък душ кабина с масажор – изборът е ваш. Отделете достатъчно място за тези екстри, защото си заслужава. Само така ще изпитате удоволствието от пълния релакс и дори може да си спретнете някоя SPA процедура у дома.

Jessica.bg

Подово отопление Голямата баня може би има един-единствен минус – нуждае се от допълнителна топлина, за да бъде уютна. Нашият съвет е да си поставите подово отопление. Представете си само как стъпвате боси след отпускащ душ по топлия под… Истински рай!

Излезте от рамката Не си представяйте само мебели за баня, когато я обзавеждате. Защо не поставите висок гардероб в ъгъла, вместо типичните бели шкафчета? Може да разположите и вази с цветя на неочаквани места. Не забравяйте ароматните свещи – ще имате достатъчно място да създадете романтична или просто спокойна атмосфера в своята баня.

Осветлението Когато разполагате с толкова голямо пространство, можете да приложите различни трикове, които позволява осветлението. Отделете специално внимание на лампите при огледалото – те трябва да бъдат разположени така, че да не създават сенки върху лицето ви.

Останалата част на банята може да бъде ярко осветена, а около ваната да заложите на приглушената светлина. Също така ви препоръчваме да предвидите различни степени на осветление, които да регулирате според настроението и нуждите си.

Jessica.bg

Поглезете се Всяка жена обича да прекарва време в разкрасяване. Оправянето на педикюра или онези 20 минути, в които чакате пилинг маската да стегне, ще са по-приятни, ако имате удобно кресло с купчинка интересни списания до него.

Излегнете се и си пуснете хубава музика. Важно е обаче да прецените предварително дали аудио системата трябва да е водоустойчива, или вентилацията в помещението е толкова добра, че можете да си позволите и „нормален” електроуред.

Ако не си падате по музиката, може да поставите дори телевизор, за да не изпуснете любимите си предавания. Така ще се почувствате максимално комфортно, а банята със сигурност ще се превърне в любимото ви помещение.