Комбинацията от ракия и зелени орехчета помага при лечение на диабет

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

За употребата на ракията в медицината…

 

Преди един век, когато липсват много от съвременните лекарства, включително и аспиринът – приложен за първи път през 1898 г., алкохолът често е употребяван в различни рецепти и заболявания.

За частно практикуващите лекари това помощно сред­ство е било от голяма полза, особено в началото на XX век, независимо, че повечето от тях сутрин са били на доброволни начала в клиниките и след обяд са работили в частните си кабинети. За разлика от нашите поликлинични лекарите ежедневно са увеличавали познанията и опита си на клинична база.

Комбинацията от ракия и зелени орехчета подпомага при лечение на лек диабет

Орехчетата трябва да са зелени – преди образуване на ядките – 60 бр., а ракията се препоръчва да бъде гроздова – 1л.
Нарязаните орехчета се заливат в стъклена бутилка (дамаджана) с гроздовата ракия, дамаджаната се покрива с целуфан и се поставя на слънце. След 15 дни, при ежедневно неколкократно разклащане, настойката се прецежда и се съхранява в тъмна стъклена бутилка на тъмно, хладно и проветриво място.
Приема се 3 пъти дневно по 1-2 супени лъжици, 20-30 минути преди хранене.

 

Публикувано в категории: Алкохолизъм и тютюнопушене

Автор simeonova

Домашната ракия е отлично средство против грип

В сезона на простуди и грип, използвайте активно домашна ракия, за да бъдете здрави. Тези рецепти са изпитани, лесни и доказано ефективни

ТОП 7 с най-полезните лечебни действия на домашната ракия

Българската домашна ракия е с доказано лечебни свойства, тя не случайно присъства като неотменна част не само от трапезата ни, но и в аптечката ни

Учени откриха ново лечение на диабет тип 2

Методът прави излишни скъпите лекарствата срещу диабет, а терапията е учудващо ефикасна

Диабетът не е непобедим

Захарният диабет е сериозно хронично заболяване, което се характеризира с повишено ниво на глюкоза в кръвта

Гроздови процедури за мазна кожа

Поверете здравето и красотата си на природата

Възрастта не е порок!

Може нашите въпроси да Ви се сторят нелепи, ние сме една група пенсионирани дами от Пловдив и искаме да се забавляваме, но все живеем с мисълта, че щом сме възрастни, значи сме болни. Така ли е ?

Проф. Донка Байкова: Празниците са опасен повод за преяждане и препиване!

Проф. Байкова, отра­зи ли се кризата на праз­ничните трапези на бъл­гарина, или продължаваме да преяждаме – какви са ви впечатленията?

Естествени средства за защита от косопад при жените

Жените също имат проблеми със загубата на коса. Макар, че на пазара има много продукти , които обещават, че ще се отървете от косопада това в повечето случай не е вярно. Добрата новина е, че има естествени средства за защита от косопад, които може да използвате у дома. Те са много безопасни и могат да бъдат ефективни при загубата на коса и дори при изтъняване на косъма.

Народната медицина на помощ при проблеми с щитовидна жлеза

Две чаени лъжички еньовче се накисват за час в 1 литър гореща вода. Отварата се пие 2 или 3 пъти на ден. Може и да се прави гаргара със сместа.

Спешна помощ с билки при болки в уши, нос и гърло

Липа: вземат се 20 г липов цвят, залива се с една четвърт литър вряща вода и се варят 5 или 10 минути в покрит с капак съд. Топлата отвара се прецежда и към нея се добавя една чаена лъжичка сода за хляб. Със сместа се прави гаргара.

Знаете ли, че билките могат да помогнат при зъбобол и възпалени и кървящи венци

Мащерка: вземат се 25 г стръкове от мащерка и се запарват с половин литър вряща вода. След като изстине, запарката се прецежда и се използва за жабурене на устата.