Тема: Как да монтираме осветително тяло на таван?

30
Добави коментар
umugul
umugul

Когато става дума за монтаж или подмяна на осветителни тела, нашият съвет е да се обърнете към професионалисти, тъй като монтажа на такива тела е свързан както знаете с електричество, кабели, фази, нули, напрежение — все неща, с които шега не бива.
Затова само ще ви покажем как трябва да бъде извършена подмяната на осветителните тела, за да сте наясно с действията на техниците, които ще наемете.

Ако имате нужда от подмяна на старото си осветително тяло с ново, преди да закупите първото, което ви се струва очарователно в магазина е добре да го огледате или да помолите техника, който ще го свързва да го погледне, тъй като в момента на пазара се предлагат наистина изключително много осветителни тела и доста от тях изглеждат прекрасно, но или не са изработени качествено или са толкова непрактични, че само ще си дадете парите напразно.
След това малко отклонение започваме с етапите по монтажа на осветително тяло.

Ако трябва да подмените осветително тяло, където инсталацията е стара, първото нещо, което е необходимо да се извърши, е да се отстрани нагара по кабелите, които са се образували с течение на годините.

Първият етап по монтаж на осветително тяло започва с определяне на точните му позиции, а това става с помощта на лазерен нивелир. След като се определят точните позиции на осветителното тяло, което ще бъде монтирано и лъча на лазерния нивелир преминава точно през средата на осветителното тяло, с помощта на най — обикновено отвертка се отбелязват дупките, които ще се пробият, за да бъдат поставени дюбелите. Пробиването на дупките се извършва с винтоверт снабден с подходящо за целта свредло, след което в оформените дупки се поставят дюбелите. След поставянето на дюбелите по местата им, идва ред на монтажа на долната част на тялото и закрепването му с винтове. В предпоследната фаза на монтажа фасунгите се свързват с кабелите за осветлението, поставят се енергоспестяващи крушки ( знаете, че тези с жичка вече не се произвеждат) и монтажа на осветително тяло приключва с поставянето и закрепването на външната част на осветителното тяло.