Хитри трикове с безцветен лак

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Всяка дама има шишенце с безцветен лак за нокти, купувано кой знае кога. То обаче може да ви помогне по неочакван начин в ситуации, с които, сигурни сме, сте се сблъсквали неведнъж. Затова събудете го от дълбокия сън в шкафа с ненужната козметика и го накарайте да упражни своето вълшебно действие.

Кой знае, може би след като видите за какво може да ви помогне, няма да устоите на това изкушение – ще си купите още едно и ще го носите навсякъде със себе си. Вашият „амулет” ще ви помогне, ако ви…

Болят ушите от обиците Jenite имаме десетки двойки обици. Къси, дълги, цветни, черни, елегантни, за всякакъв повод, тоалет и прическа. На повечето от тях металната част, която минава през дупката на ухото, не е сребърна. Това води до неприятен сърбеж, зачервяване, дори болка. Напълно нормална реакция на меката тъкан, в която сте поставили чуждо тяло.

Ако обаче лакирате извитата част на всяка обица с безцветен лак, той ще послужи като изолация между метала и кожата. По този начин ще се отървете от неприятното усещане и ще ви остане само удоволствието от красивите обици, които ви правят още по-специални.

Имайте предвид обаче, че слоят трябва да е съвсем тънък. В противен случай може дори да не успеете да си сложите любимите аксесоари.

Излезе бримка на чорапогащника Най-големият кошмар на една жена с пола! Бримката идва неочаквано и се удължава при всяко движение. А опитите да се завърти, така че да не се вижда, водят до появата на огромна дупка, която се набива в очите на всички. Вие се чувствате сякаш целият свят ви гледа в краката.

Решението отново се намира в стъкленото шишенце. Ако носите със себе си безцветен лак, ще си спестите цялото гореописано главоболие. В момента, който бримката „тръгне”, я лакирайте със съвсем тънък пласт. Изчакайте да изсъхне, преди да правите каквито и да е движения.

След това можете да сте спокойни – да, наистина имате малка дупчица на чорапогащника, но за щастие, тя ще запази размерите си, докато се приберете вкъщи. Лакът фиксира нежната материя на чорапогащника и тя не се разкъсва по нишките, както би направила при всяко друго положение.

Се счупи нокътят Ако по стечение на обстоятелствата ви се счупи нокътят така, че е застрашен от цялостно „отлепяне”, безцветният лак отново ще ви помогне. Този път на помощ ще му се притече съвсем малко по площ и тънко парче салфетка или тоалетна хартия.

Поставете внимателно парченцето хартия към увредения нокът и го фиксирайте с тънък слой лак. Така ще получите твърда основа, която да предотврати още по-неприятно отчупване на нокътя. Закрепен по този начин, той по-лесно ще се възстанови от травмата и ще израсне, вместо да падне целият.