Направиха еко-четка за зъби, изработена от бамбук

1
Добави коментар
ivaylonetsov
ivaylonetsov

Измежду всички други еко-джаджи, които се роят напоследък, досега си нямахме четка за зъби. Ето, че и такова чудо се появи.

Брат и сестра на име Хеър и Джон Макдугъл са създали еко-четка за зъби, която – според тях – „ще бъде първата четка за зъби, която действително ще кара хората да се грижат за природата“. Израснали в семейството на баща-зъболекар, двамата решили да направят Bogobrush, за която твърдят, че е „100 процента биоразградима“.

Четката за зъби е със семпъл дизайн и има гладка дръжка, изваяна от бамбук, а влакната на четката са изработени от “биоразградима пластмаса“. За този найлон създателите на четката казват, че се разгражда в природата за период от около 30-40 години.

Иначе казано, когато човек реши да изхвърли своята Bogobrush, той може спокойно да я зарови в градината си. Според Федералната търговска комисия на САЩ, биоразградимите продукти трудно се разграждат, когато се озоват на депата за боклук, защото „сметищата са проектирани така, че не позволяват проникването на слънчева светлина, въздух и влага“. Това пречи на замърсителите да се озоват във водата и въздуха, но от друга страна пречи на разграждането. „Дори за материали като хартия и храна може да са нужни десетилетия, за да се разградят в депото“.

За да пуснат своя нов продукт на пазара, създателите на Bogobrush са обещали заедно с всяка закупена четка за зъби да дарят по една четка на хора в нужда. “Ние сме много щастливи да дадем на хората в нужда истинска Bogobrush, защото вярваме, че всеки заслужава да използва четка за зъби, която изразява грижата за природата“, казва Хедър Макдугъл.

Bogobrush в момента е достъпна само за предварителна поръчка онлайн, но цената й не е щадяща – десет долара. Все пак, напомнят създателите й, да не забравяме, че с всяка покупка човек купува две четки за зъби, като втората отива при хора в нужда.