ВИДЕО: Golf 1 прави циганско колело

1
Добави коментар
YavorIvanov
YavorIvanov

Дай им на германците Golf единичка и ще направят чудеса. Това важи до някаква степен и за перничаните, но нещата са малко различни. Германските любители механици от Mastermilo82 съвсем наскоро качиха свое видео, в което нагледно ни показаха колко далеч може да стигне въображението им. А то, приятели, стига точно до премятащия се или правещ салта Golf.

Едва ли обаче преди десетилетия, когато инженерите са произвеждали първите Golf-ове някъде в Рур или там, откъдето са се пръкнали тези зверски машини, никой не е предполагал, че колите един ден ще започнат да правят цигански колела. Цаката на това автомобилно салтомортале е наглед много проста – вдигаш окачването на максимум и заваряваш два ролбара за тавана, които правят колата да прилича на люлеещ се стол. Всъщност ние сме сигурни, че не е толкова просто и че зад всичкото това нещо, което ще видите в клипа, се крият доста сложни и непонятни за нас изчисления и инженерна мисъл.

В крайна сметка по-важен е резултатът, а той наистина е впечатляващ – търкалящ се напред автомобил. Клипчето е заснето от много ъгли и се вижда най-подробно какво точно се случва. Към края на втората минута от него пък дори ни показват и какви са били пораженията върху колата след геройското циганско колело.