Колко струва най-добрият приятел на човека

3
Добави коментар
betka17
betka17

Разбира се, приятелството няма цена, но когато става дума за домашния любимец, много често се стига до пари. Сред най-честите домашни любимци са кучетата и котките. Не се знае точно колко породи кучета има в света. Официално са признати 700 вида. В древността пекинесите и японските хини са заемали толкова важна роля в страните от Далечния Изток, че дори са имали собствени слуги. Тези порода кучета са се подарявали на крале и императори. Стотици години пекинесите са били обект на почитане в древните храмове на Китай. Друг интересен факт е, че в Иран е забранено кучетата да са домашни любимци. Собственикът на куче трябва да докаже, че го използва за охрана на дома или за лов, за да може да го задържи в дома си.

У нас се предлагат много видове домашни любимци. Цената при някои надвишава 1000 лв., сочи справка в сайта за обяви bazar.bg. Така например мъжко бебе Супер Мини Чихуахуа с тегло 400 гр. се продава срещу 1000 лв. Кучето е ваксинирано, обезпаразитено вътрешно и външно с европейски паспорт и микрочип. Скъпо се търгуват и помераните. Цената на бебе на 40 дни е 1200 лв. Теглото им достига до 2 кг. Едни от най-скъпите, но безспорно и най-интелигентни кучета е немската овчарка. Цената на й може да достигне до 1000 EUR. Сред най-скъпите порода кучета се нареждат и английските булдочета. Цената на 3-месечни кученца е 1000 лв. На половина по-евтино се предлагат френските им представители – 500 лв.

Ако сте неустоим привърженик на четириногите приятели, но не разполагате с някоя от посочените по-горе суми, то може да се насочите към по-евтини варианти. Срещу 90 лв. може да се купи каракачанско женско куче на два месеца. Бебето е с паспорт, първа ваксина и е обезпаразитено. Женско хъски на пет месеца се оферира срещу 50 лв. Малка немска овчарка се продава срещу символичните 25 лв.

Наближава Коледа и разбира се едно кученце е може би сред най-исканите подаръци за празниците. Някои хора ги подарят срещу символични суми от по 5-10 лв. като например този кане корсо, който е на два месеца или ротвайлер на 3 години и три месеца.