Нов живот за старите мебели

2
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Всеки дом разполага с покъщнина, която само събира място, без да намира реално приложение. Стари мебели, които ни се свиди да изхвърлим и непотребни вещи, чието време отдавна е отминало.

Има начин да не изхвърляме всичко, което не използваме. С повече фантазия и малко подръчни средства можем да превърнем старата покъщнина в съвсем нова такава.

Почти всяка жена разполага с куп списания, купувани през годините, но отдавна загубили своята актуалност. Въпреки това ни е жал да ги изхвърлим, защото са толкова хубави и лъскави! Има начин да ги запазим в дома си, но под съвсем нова форма. Като нощно шкафче, например.

Какво имаме предвид?

Наредете списанията едно върху друго, докато достигнат необходимата ви височина. След това ги стегнете с колан. Това е. Нищо повече. Може да ви се струва абстрактно и сте напълно прави. Но това не означава, че идеята е неприложима или неудобна. От личен опит можем да ви кажем, че работи перфектно.

Ако пък имате още повече списания и се чудите какво да ги правите, превърнете ги в табуретка. Схемата е същата, необходимо е да сложите само една възглавничка отгоре.

Същите идеи можете да приложите и с книги. Съветваме ви обаче да изберете такива с по-голям формат.

Преминаваме към друга вещ, която открихме как да пригодим за нов живот. Това е старият куфар. Ако и вие имате един-два излишни у дома, но не ви се ще да ги пращате на боклука, то съвсем спокойно можете да ги превърнете в шкафове.

За щастие, не се изисква нищо специално, освен да решите в коя стая ще стоят най-добре. Ако имате повече и в различни големини – наредете ги един върху друг. Ако е само един – просто му измислете място.

От стар куфар можете да направите и нов дом на домашния си любимец. Сложете някоя възглавничка вътре и пухкавият ви приятел със сигурност ще се влюби в новия си дом.curbly Макар и стъклените бутилки да не са твърде разпространени вече, със сигурност поне няколко се търкалят из дома ви, потънали в забвение.

Можете да ги превърнете във вази или сувенири. И в двата случая ви трябва или специален нож за стъкло, или хартия за декорация.

Изрежете гърлото по диагонал и изпилете или пък облепете с изолирбанд. Важно е бъдещото ви творение да е обезопасено, за да не доведе до порязване. Оттам нататък се доверете на фантазията си. Можете да облепите бутилката с опаковъчна хартия, целофан, стари вестници или каквото ви дойде на ум. Защо дори не я обвиете с прежда или корда? Ако пък ви харесва настоящият ѝ цвят, нищо не ви пречи да я оставите и в този вид. Доверете се на интериорните си инстинкти.

Последните ни две предложения са абстрактни, но отново изпитани от jenite, затова гарантираме за тях.

Как ви звучи маса, направена от стара макара? Едва ли разполагате с подобно съоръжение вкъщи, но не ви пречи да питате в най-близкия строеж или склад, дали биха ви подарили някоя излишна.

И отново трябва да се доверите на фантазията си. Можете да я пребоядисате в желани от вас нюанси или да я оставите съвсем автентична. Изборът е ваш. Едно е сигурно, обаче: че новата ви холна масичка (а защо не и шкаф) няма да остане незабелязана.

И идва ред на последната ни идея: спалня или диван от палети. Сигурно сте ги виждали в големите супермаркети, сложени върху мотокарите и служещи за основа при повдигане на различни стоки. Тях също можете да намерите в някой стар склад и да превърнете в част от интериора си.

recycledawblogrecycledawblogrecycledawblog

Имаме опит с леглото и ви уверяваме, че ще ви отнеме не повече от един ден. Предполагаме, че диванът също няма да изисква твърде много време. Необходими са ви шкурка и лак, не на последно място – въображение.

recycledawblogrecycledawblogrecycledawblog

В крайна сметка, всяка стара мебел може да заживее нов живот. С повече фантазия, свободно време, пък и усет към нестандартното, можете да смените обзавеждането в дома си, без това да ви струва повече от 20 лева. Максимум.

Разбира се, не всяка част от интериора е възможно да бъде създадена от вас. Но дори и да се решите да си направите няколко, те със сигурност ще се превърнат в неповторим акцент.

Вие бихте ли изпробвали дизайнерските си умения?