Домашна козметика с ракия за мазна кожа

0
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Розмарин (листа) – 10 г.

Ракия – 250 мл.

Наситнените розмаринови листа се заливат с ракията в тъмна стъклена бутилка. Добре затворената бутилка се съхранява на тъмно, хладно и сухо място, като ежедневно се разклаща неколкократно. След 14 дни лосионът се прецежда и се съхранява при същите условия.

Сутрин и вечер след измиване и подсушаване лицето и шията се обтриват с напоен в лосиона памучен тампон.

 

Лимон (сок) – 20 мл.

Портокал (сок) – 20 мл.

Ябълка (сок)            – 15 мл.

Краставица (сок) – 25 мл.

Розова вода – 30 мл.

Ракия – 30 мл.

Соковете, розовата вода и ракията се наливат в тъмно шишенце и се разклащат. Добре затворено със стъклена или гумена запушалка, шишенцето се съхранява на тъмно, хладно и сухо място.

След измиване и подсушаване сутрин и вечер лицето се обтрива с памучен тампон, напоен в лосиона. Лосионът тонизира, освежава и отстранява част от мазнината.

 

Горски ягоди (пресни) – 200 г.

Ракия 50 градуса – 250 мл.

Дестилирана вода – 250 мл.

Намачканите горски ягоди се заливат с ракията в тъмна стъклена бутилка, която се затваря добре, съхранява се на тъмно, хладно и проветриво място и ежедневно се разклаща неколкократно. След 30 дни готовият лосион се прецежда и се съхранява при същите условия.

Сутрин и вечер след измиване и подсушаване лицето и шията се обтриват с напоен в лосиона памучен тампон, който предварително се разрежда с дестилираната вода в съотношение 1:1. Лосионът има почистващо, освежаващо и тонизиращо действие и отстранява част от мазнината.

 

Руски чай (горещ) – 200 мл.

Лимон – 1/2 бр.

Ракия – 40 мл.

Лимоновите резенчета се заливат с горещия чай в стъклен (порцеланов) съд, който се похлупва плътно. След охлаждане лимоновите резенчета се изстискват, чаят се пре­цежда, налива се в тъмна стъклена бутилка и се прибавя ракията. Добре затворената бутилка се съхранява на тъмно, хладно и сухо място.

Сутрин и вечер след измиване и подсушаване лицето и шията се обтриват с напоен в лосиона памучен тампон. Лосионът освежава, тонизира и почиства кожата, като отстранява част от мазнината.