Ефектите в „Черният рицар: Възраждане“

0
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

„Черният рицар: Възраждане“ беше впечатляващ по ред причини. Знаем, че сега много от вас ще се размърдат на столовете си, защото не са останали доволни от последния филм за Батман, но е крайно време всички да осъзнаем, че киното е субективно изкуство и няма как един филм да се харесва на абсолютно всички хора по света.

Та да се върнем на „Черният рицар: Възраждане“. Ако сте имали удоволствието да гледате този филм, със сигурност сте запомнили една конкретна сцена – онази, в която лошият Бейн взривява игрището на един стадион по време на мач. Всички видяхме как теренът буквално потъва вдън земя, а много играчи пропадат безпомощно в адската яма. Брутално!

Днес разбрахме как точно е направен този епизод. Няма никаква магия, няма чудеса, има къртовски труд. Дупки в земята, пиротехника, каскадьори, облечени като участници в срещата по американски футбол плюс буквално няколко месеца, прекарани в студиото, за да се натаманят точните ефекти и всичко на екрана да изглежда абсолютно зашеметяващо. Признайте си, че когато гледахте тази сцена, мозъкът ви е останал стъписан и нито за миг не си е казал „Хехе, тея па какво ми се правят, че пропада тоя ми ти терен, ‘ного ясно, че т’ва са нек’ви ефекти. Балъци!“.

И сега, ако сте готови да видите как се създават подобни сцени и да разбиете всичко детско в себе си, можете спокойно да гледате това кратко видео. За финал ще ви направим едно признание: не знаем защо, но най-забавни са ни каскадьорите, които толкова драматично се хвърлят в дупките. Enjoy!