Pazeli.NET – Онлайн пъзел игри

14
Добави коментар
freeweb
freeweb

Pazeli.NET – Онлайн пъзел игри

Pazeli.NET
Приятно подреждане на пъзели в сайта. Можете да избирате сами трудността на подрежданите пъзел игри от 4 до 144 парчета! Точно поради тази причина са подходящи и за деца.

Знаете ли колко разновидности има пъзела? Отговорът е много, наистина много.
Днес го познаваме основно под формата на класическите картонени плочки за подреждане и на нашумелите онлайн игри. Всъщност началото на пъзела е поставено в Англия, или по-точно в Лондон, от Джон Спилсбъри, картограф и дърворезбар, през далечната 1760 г. Идеята му била да представи географията по малко по-забавен начин. Неговите пъзел игри изобразявали дадена държава и били изработени от дървени плочки, изрязани с помощта на трион.

Най-известният 3D пъзел в света е „Кубчето на Рубик“. Интересни при него са възможните движения на малките кубчета, от които е съставен целия куб, и множеството логически ходове, които трябва да запомните, за да подредите легендарната главоблъсканица. Китайците също имат своя принос към подобни пъзел игри. Тяхната „танграма“ се състои от седем плочки „тани“, които трябва да образуват квадрат при правилно подреждане.

В днешната ера на компютри, таблети, смарт телефони и какви ли не още мобилни устройства пъзелите са най-лесно достъпни като онлайн игри, които са изключително разнообразни. Най-общо биха могли да се разграничат три категории: класически пъзели „Jigsaw“, пъзели за комбиниране „Matching“ и пъзели за запаметяване „Memory“. Първият вид е на принципа на традиционната игра, при която се подрежда дадено изображение. Сложността зависи от самата картинка и от големината й. При „Matching“ пъзелите се набляга на различни предмети от ежедневието, които трябва да бъдат разпознати и комбинирани с други, подобни на тях изображения. При игрите от категорията „Memory“ пък трябва да се помни разположението на еднакви по вид изображения.

Освен на тези три основни групи, в този сайт онлайн пъзелите се делят и на много други. Такива например са за момичета, за деца, за любители на животни, на анимационни герои, на известни личности, на автомобили и т.н. Изборът от такива игри е огромен, така че няма изобщо да ви е трудно да откриете най-приятната за вас.