Портланд – градът на розите – тема за САЩ – Idi.bg

31
Добави коментар
tao
tao

 

 

Портланд се намира на 112 километра от тихоокеанското крайбрежие на северната граница на щата Орегон. През града тече река Уиламет, която южно от града се слива с река Колумбия във Ванкувър, щата Вашингтон. Центърът на града комбинира динамиката на големия град с гостоприемството на малкия. Това е чудесен град за разходки пеша, а по улиците му винаги се случва нещо интересно – от книжни панаири до жива музика. Макар че Портланд се разраства бързо, той е успял да запази своя уникален характер. Освен всичко друго, градът се слави и като „световната столица на пивоварните“ с поне 70 пивоварни на територията му и в околността – вероятно затова жителите му са така усмихнати!

 

 

 

 

Портланд е сред посочваните като добър пример американски градове. Той е чист, зелен, ефективен, различен, артистичен, изтънчен и още, и още. Градът предлага лесен достъп до всякакъв тип дейности на открито и макар да е сред дъждовните градове, все пак отстъпва на Ню Йорк например.

 

 

 

Устойчивият начин на живот тук не е нещо ново. Портланд е чист и свеж, а притежава и Западния дух на самодостатъчност. :Градът на розите“ е най-големият в северозападните щати, на второ място след Сиатъл. Посетителите веднага ще забележат свежия микс от историческа и модерна архитектура, която краси бреговете на река Уиламет. Почти от всяка точка на града ще можете да видите величествения Маунт Хууд, който се намира на около 80 км източно от града, а еднодневна екскурзия на юг ще Ви отведе до красивата долина на река Уиламет (Willa River Valley). Там ще откриете многобройни винарни на световно ниво и красива природа.

 

 

 

 

Улица Албърта се намира в това, което някога е представлявало по-западналата част на града, сега е епицентър на разнообразието и културата в града на розите. Тук ще откриете модерни малки галерии, магазини и страхотни ресторанти. Местни жители от всякакъв тип идват на улица Албърта за своя годишен панаир – живописно празненство, изпълнено с жива музика и танци, храна, деца и безплатно влакче, което си проправя път в центъра на всичко. Елате и вижте защо североизточен Портланд бързо се превръща в мека на културата в града.

 

 

 

В центъра на Портланд ще откриете многообразие от забележителности и варианти, като най-добре е да го разглеждате пеша. От Pioneеr Square до Chinatown, разнообразието ще Ви удиви. Не пропускайте и най-голямата книжарница в САЩ – Powell’s Book store. А ако сте любители на историята, задължително отделете време на Old Town и Chinatown, които са изключително интересни.

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1477 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност