10 любопитни истории за деца гении

35
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 28.11.2012

Едва ли има родител, който да не мечтае детето му да бъде истински гении. Да може неща, които връстниците му не могат, да знае неща, които останалите не знаят, да пее така, както никой около него не може да пее. Факт е обаче, обикновените деца си играят с храната и тъкмо прохождат, малките гении по света учат нови езици и за изучават сфери от науката, за които дори и голяма част от възрастните не са чували. Много от тези деца са постигнали велики дела, докато други, за съжаление, са се превърнали в емоционални развалини и не са успели да реализират потенциала си. Ето 10 любопитни истории за деца гении.

Виж още: 10 пораснали деца-актьори 10 причини да убедите детето си да спортува

1. Най-младият гросмайстор е Боби Фишът, който получи това звание през 1958 г. Тогава той е бил само на 14 години.

2. Най-младият студент на света е известната певица Тори Еймъс. Тя е била само на 5 години, когато е постъпила в консерватория на Балтимор.

3. Едва на 13 години бъдещият математик Уилям Хамилтън вече знаел 13 езика, сред които санскрит, персийски, италиански, арабски, древносирийски и индийски.

4. Известният комедиен актьор Джон Клиз е бил 180 см още в 12-годишна възраст.

5. Джаз музикантът Мел Торм за първи път е свирил на сцената заедно с Coon Sanders Nighthawks Orchestra, когато е бил само на 4 години.

6. Гласът на английската актриса Джулия Андрюс е достигнал цели 4 октави, още когато е била на 8-годишна възраст. За сравнение, гласът на повечето хора, дори и професионални изпълнители, трудно би стигнал до 3 октави.

7. Вундеркиндът Уилям Сидис е бил приет в Харвардския университет още на 11-годишна възраст.

8. Още 3-годишен, Волфганг Амадеус Моцарт се научил да свири на клавесин, а на 6 вече пишел първото си музикално произведение. Две години по-късно излиза и първата му симфония, а след 4 – първата опера.

9. Известният голф-играч Катерина Хъпборн е започната да играе голф, докато е била на 8 години.

10. Сергей Прокофиев е написал първата си опера в 9-годишна възраст.

Коментари

коментар(а)