Две илюзии, които убиват любовта

4
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Две илюзии, които убиват любовта

Mari
11 ноември 2012

Влюбените са две половини на едно цяло

Любовта не е магия. Любовта става реална, когато знаем как да я опазим!

Не възприемайте този поетичен образ буквално. Независимо от всичко вие сте различни хора и не е задължително житейските ви цели да съвпадат напълно.

За да не се разтворите без остатък в съдбата на любимия човек, а да изживеете пълноценно собствения си живот, желателно е точно да знаете към какво се стремите лично вие, какви конкретни жизненоважни цели си поставяте, и започнете да ги реализирате. А главното е да обикнете себе си. Иначе как ще можете да дадете на любимия това, което на вас самата остро не ви достига? В този случай ще се поставите в унизителното положение на просяк, който е принуден постоянно да моли за милостиня във вид на внимание, ласки и ободряващи думи. Запазете чувство за собствено достойнство при всякакви обстоятелства.

Жените, които са посветили живота си на мъжа до себе си, сами се поставят в задънена улица. Много от тях забравят за своите интереси заради съпруга си. Постепенно техният свят се свива до пространството на дома, а единствената светлина в прозореца става любимият мъж. Такава дама губи почва под краката си дори и при най-малкото неразбиране и семейни неуредици, които е невъзможно да бъдат избегнати. Тя няма на какво да се опре, а резултатът е депресия или невроза.

С любимия човек колибата е рай

Да, но за няколко месеца. След това ще започнете да страдате от това, че няма на какво да спите, че няма какво да ядете. Течащият покрив ще ви дразни денонощно. А върху кого ще изливате раздразнението си? Правилно – върху любимия мъж, който не е успял да ви осигури достойно ниво на живот. И от идеал той постепенно ще започне да се превръща в обикновен мъж – малко мързелив, малко разпилян. Вие пък ще се превърнете в пила, която от сутрин до вечер стърже и го дразни безумно… С една дума, постоянните грижи по свързването на двата края са пагубни дори и за най-възвишените отношения, пише вестник „Феномен“.

Болиме.нет препоръчва и: