Режат краката на най-дебелия българин?

1
Добави коментар
dimonata88
dimonata88

Вените на краката му са възпалени заради флебита, причинен от пренатоварването на крайниците заради многото килограми.

Опасност от ампутация и на двата крака виси над Иван Иванов-Горския от Стражица, известен като най-дебелия българин. Тежката драма е вследствие на възпаление на вените му, които семейството не може да лекува, а и да купува другите медикаменти, които трябва да приема, поради липса на средства.След краткотрайно подобрение, когато Иван бил отслабнал до по-поносимите 200 кг, той отново е върнал предишното си тегло. Вените на краката му са възпалени заради флебита, причинен от пренатоварването на крайниците заради многото килограми.

Ако не успее да намери необходимите средства, може да се наложи ампутация и на двата му крака.

Състоянието на най-тежкия мъж е вследствие на аденом на хипофизата, който обаче не може да се оперира, тъй като сърцето не би издържало петкратно по-високата доза упойка, необходима да “успи” огромния мъж.Скоро му е била правена операция на вените с минимална упойка и се е наложило да бъде дран почти на живо.

Иван приема от пет вида лекарства дневно – две за вените и три за отслабване, а семейството се бърка с минимум 450 лв. месечно, за да се сдобие с тях. А намирането на жизненоважните за него средства става невъзможно.

Така най-дебелият мъж в България се върти в омагьосан кръг, от който не може да намери изход, тъй като решението е едно – средства за лечение и рехабилитация, с каквито семейството не разполага.

Преди да започне да качва килограми, Горския бил активен спортист и дори тренирал гребане. В един момент през 2000-та обаче започнал да шишкавее, без да увеличава приеманата храна.

Самият той споделя, че всичко тръгнало от вените му, докато продавал прав на сергия часове наред плодове и зеленчуци, за да се прехранват.

Крайниците му се зачервили и станали на огромни мехури. Тогава Иван тръгнал по доктори, които му казали да лежи, защото вените му са разрушени. От обездвижването той напълнял, като за година и малко увеличил теглото си двойно. Оттогава и започнали мъките му.

Проблемът му с вените и краката обаче не е единствен – зъбите му са в ужасно състояние – окапали му за нула време. Но на зъболекар обаче човекът не може да отиде, защото няма как да се качи на стола с тези килограми, а и зъболекарите не го искат за пациент, за да счупи зъболекарските им столове с тежестта си.

Иванов не може и да се движи, той е в състояние да се придвижи на не повече от 10-15 метра само. И макар че с жена му Дида живеят на първи етаж, е абсурдно да се качва и слиза по стълбите.

От стоене прав пък само за няколко минути започва да трепери. Той се страхува, че ако падне, няма да може да се изправи, а и едва ли някой ще е в състояние да вдигне огромното му туловище от земята.          БЛИЦ

29/11/2012