Баня в ретро стил – детайли и идеи

1
Добави коментар
Lellie
Lellie

От комфорта на банята зависят много неща – самочувствието на домочадието, техният пълноценен отдих и релаксация, а така също и настроението им. Именно в банята ние получаваме сутрешния заряд бодрост, а в края на деня, предавайки се на вечерната нега, отмиваме цялата отрицателна енергия, натрупала се у нас през изминалия делник…

Стилът на банята до голяма степен зависи от общата обстановка на целия дом, а така също от темперамента на неговите собственици.
Ретро обзавеждане избират уверените в себе си хора, които откриват елемент на неповторима красота в старинните вещи.
За да подчертаете чистотата на ретро-стила, можете да инсталирате чугунена вана с антични кранчета, която ще се превърне в основен акцент при оформлението на мокрото помещение. В този случай ваната е желателно да бъде монтирана в средата на стаята, за да привлича вниманието към себе си.

За да придадете винтидж стил на банята е достатъчно да поместите в нея няколко декоративни аксесоари с полъх от отминали времена. За целта са много подходящи античните съдове, медните сапунерки, старинните кутийки и кокетните козметични сандъчета. Ако пространството позволява, можете да сложите и ретро мебели (стол или кресло, тоалетна масичка…) или да украсите стената с огледало в подходяща рамка, в стил барок или рококо, например.

При оформлението на банята е важно да отчетете съчетанието на светлината, съответствието на избраните цветове и материали към общия интериор, както и темперамента на живущите в жилището (ако не сте негови собственици разбира се).

Предлагаме Ви да доразгледаме в детайли красивата баня, която днес привлече вниманието ни. Тя е собственост на млада влюбена двойка, живуща в предградията на Париж: