Доставчици на Обучение по Аз Мога Повече

2
Добави коментар

Доставчици на Безплатно обучение с Ваучери по схема Аз Мога Повече 2013-2014

   Безплатните курсове по програма Аз Мога Повече 2013 към Агенцията по Заетостта се организират и предоставят от Доставчици на Обучение с Ваучери.

   Доставчиците на Обучение са Центрове за Професионално Обучение – ЦПО, които са одобрени от НАПОО (Национална Агенция за Професионално Образование и Обучение) за организирането и предоставянето на професионални курсове. Те са одобрени от Агенцията по Заетостта за предоставяне на обучение като Доставчици на Обучение по схемата Аз Мога Повече 2013-2014 и работят в сътрудничество с нея.

   Курсовете, които Доставчиците на Обучение по схемата Аз Мога Повече 2013 предлагат, са многобройни и варират от професионални (Икономика и Мениджмънт или Заварчик) до курсове за придобиване на ключова компетентност (чуждоезиково обучение или дигитални компетенции).

   Важно е да знаете, че всяко кандидатстващо за получаване на ваучер лице може да подаде Заявления за получаване на Ваучери за два Безплатни курса. Подаването на документи за тях става едновременно, но самото обучение се провежда последователно.

   След като премине етапа на кандидатстване за получаване на Ваучер за Безплатно обучение по схема Аз Мога Повече 2013-2014, кандидатите могат да започнат да търсят Доставчик на обучение, който организира търсения от тях курс. При избора си те трябва да се ръководят от няколко неща:

   Ваучерът за Безплатно обучение, осигурен по програма Аз Мога Повече, покрива ВСИЧКИ разноски по Вашето обучение – включително учебниците, учебните пособия, материали, дори химикалите. Ако някой Доставчик на Обучение поиска от Вас да „доплатите“ (под формата на такса „Обработка на документи“, закупуване на учебник, заплащане за изготвяне на диплома или сертификат при преминаването на курса или каквото и да било друго)за стойността на курса, бъдете сигурни, че това не е коректен Доставчик на Обучение. Всъщност, имате право да докладвате за това.

   Доставчиците на Обучение предлагат различни курсове по схемата Аз Мога Повече 2013-2014. Информирайте се предварително дали курсът, който Ви интересува, е наличен и е възможно да се запишете за него. Това, че един Доставчик на Обучение не предлага търсеното от Вас, не означава, че няма да можете да си намерите Център за Обучение, където да преминете курса. Все пак, имайте предвид, че има специфични и малко популярни курсове, които се предлагат от единици Доставчици на Обучение.

   Имате правото и възможността да потърсите Доставчик на Обучение от град, различен от Вашия или от този, в който сте подали документи за кандидатстване по схема Аз Мога Повече за 2013. Например, ако Вие живеете и работите в Силистра и Доставчиците на Обучение там не предоставят курс Икономика и Мениджмънт, от който Вие се интересувате, но откриете Доставчик на Обучение от Казанлък, Варна, Ямбол или Стара Загора, който може да Ви го предложи в дистанционна форма на обучение, така че да Ви спести пътуването и разходите, спокойно можете да се запишете при него.