Барселона си припомни легендарните голове на Христо Стоичков (видео)

5
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Официалният сайт на Барселона припомни на привържениците на тима легендарните голове на елбематичния Христо Стоичков. В ретроспекцията, първата част от която бе излъчена вчера по „Барса ТВ“, са представени головете на „осмицата“ от първите му три сезона на „Камп Ноу“ –  1990/91, 1991/92 и 1992/93. Обещанието на създателите на видеоревюто е да съберат и да покажат всички голове на българина за каталунците.

Ето и съпътстващия текст, представящ Христо Стоичков: „Стоичков е роден в Пловдив през 1966 година. Напуска ЦСКА (София), за да се присъедини към Барса през 1990-а и да остане тук до 1998 година, въпреки че за един сезон – през 1995/96, той бе в италианския Парма.

Стоичков беше една от звездите на „Дрийм тима“ и един от най-популярните сред феновете футболисти на 90-те – както заради футболните си качества, така и заради изключителния си дух на боец. Той бе многофункционален футболист, който можеше да играе както отляво, така и в центъра, което го превръщаше във високоефективен нападател, притежаващ страхотна скорост и голов инстинкт. Определян е като един от най-добрите футболисти в света по негово време и е единственият играч на Барса, печелил КЕШ (1992), Златната обувка (1990) и Златната топка (1995).

Харизматична личност – както на терена, така и извън него, която винаги е защитавала смело цветовете на Барселона“.