Какво не знаете за билките за отслабване

8
Добави коментар
velkoto
velkoto

Билките за отслабване – един отличен начин да влезем отново във форма

Всички жени искат да изглеждат добре и за целта са готови да се подложат на всякакви диети и да изпробват всякакви препарати и продукти, които да им помогнат да постигнат заветната цел. В борбата с излишните килограми често се включват и различни билки, чието предимство е, че са сравнително евтини. Все пак преди да започнете да използвате билки за отслабване трябва да се осведомите кога и как да ги берете, както и какъв е най-подходящият начин за съхранението им. Друг вариант е да закупите директно изсушен продукт от аптеката или специализираните магазини.

Билките, които се използват в борбата с килограмите обикновено имат свойства, който попадат в една от изброените по-долу категории:

1. Имат диуретично действие
2. Спомагат храносмилането
3. Действат разхлабващо
4. Подтискат глада
5. Спомагат процеса на отделяне и производство на стомашни сокове
6. Повишават енергията

“Ако и Вие сте решили да използвате билки за отслабване, преди това задължително се консултирайте с лекар или диетолог!”

Повечето от нас подхождат с повишено внимание, когато става въпрос за лекарство или продукт на химическата промишленост, но не подхождаме по същия начин, когато става въпрос за продукти с естествен произход или лечебни растения. Все пак имайте предвид, че различните видове билки за отслабване могат да имат неприятни странични ефекти, затова е най-добре да се консултирате с лекар преди да започнете приема им с цел отслабване.

Най-популярни билки за отслабване

А ето и нашият кратък списък с някои от най-популярните средства с естествен произход, които спомагат за свалянето на килограми и достигането на желаната фигура, както и възможните нежелани реакции при използването им.

Алое – използва се заради диуретичното си действие и способността си да прочиства организма, но продължителната му употреба може да натовари бъбреците. Също така е противопоказна употребата му по време на бременност, когато страдате от хемороиди, цистит, заболявания на черния дроб и жлъчката.

Сок от нар – известен е с антиоксидантните си свойства и с това, че намалява нивото на лошия холестерол и понижава кръвното налягане. Важно е да го разреждате с вода преди прием, тъй като иначе може да раздразни стомаха и да разруши зъбния емайл.

Женшен – подтиска апетита и повишава нивото на енергия в организма, като също така спомага за контролирането на нивото на захарта в кръвта. Продължителният прием на големи дози, обаче може да причини сънливост, главоболие и поява на болки в областта на сърцето.

Коприва – спомага за прочистването на организма и има слаб слабителен ефект. Също така спомага за поддържането на ниски нива на глюкоза в кръвта и спомага за укрепването на съпротивителните сили на организма. Трябва да сте особено внимателни, тъй като поради богатото си съдържание на различни минерали и високата си ефективност може да засили действието на лекарствата за разреждане на кръвта, регулиране на кръвното и диуретиците. Също така трябва да се избягва от бременни и жени страдащи от тежък менструален цикъл.

Както виждате всеки един естествен продукт има и своите странични действия и е противопоказен за определени състояния. Това разбира се, не трябва да ви отказва от употребата на билки за отслабване, но означава, че трябва да подходите отговорно и да направите необходимото проучване и консултация със специалист, за да сте сигурни, че ще постигнете оптимален ефект и ще се възползвате от всички предимства на лечебните растения.