Microsot обяви цените на таблета Surface Pro

3
Добави коментар
wweb
wweb

Технологичния свят очакваше 10.6-инчовия таблет Surface от Microsoft да бъде най-големият конкурент на iPad. Tой е наистина прекрасен и притежава уникален, ултра тънък Touch Cover аксесоар с вградена клавиатура. Стандартната му версия, задвижвана от ARM процесор и Windows RT се появи на цени от 499 долара, но без да включва аксесоара и това изигра лоша шега на продажбите му.

Ниското търсене на Surface, бе доказано и по време на „Черния петък“, когато големите компании намалят цените на продуктите си в Съединените Щати. Тогава фирмените магазини на Microsoft бяха почти празни, а търговските центрове Apple Store – препълнени.

 

 

Всеобщо бе схващането, че хората чакат по-добрия модел таблети на Microsoft – Surface Pro. Той е оборудван с Intel процесорите Ivy Bridge и операционна система Windows 8, като до днес цената му беше мистерия. Но, само преди няколко часа Microsoft обяви цените на таблета и хората едва ли са очаквали подобни цифри..

 

Официално, Surface Pro ще се появи на пазара през януари 2013 г, като модела с 64GB е $899, а този с 128GB ще бъде $999. В цената и на двете таблетни линии се включват дигитална писалка „Surface pen“. За съжаление Touch Cover аксесоара отново не е включен и ще се продава отделно за $129.

 

 

Едва ли новината е лоша за Apple. Цената на последните модели iPad, е значително по-ниска от тази на Surface Pro, като характеристиките н устройствата не са сравнително еднакви.