Сваляне на килограми с тренировка с тежести за жени

3
Добави коментар
vitaminasport
vitaminasport

Мили момичета, няма спор, че аеробните упражнения са задължителни когато опитвате да влезете във форма, но ако ги комбинирате с вдигане на тежести и балансирано хранене, ще се получи перфектната програма за тренировка. За да се превърнат препоръките в реални физически действия, ще са ви нужни няколко базисни упражнения, които задължително преминават през рамената, гърдите и ръцете. Как ли? Много лесно. Под формата на различни по размер гирички, многоцветни медицински топки или няколко бутилки минерална вода от по литър и половина. За да оформиш рамената, подчертаеш гърдите и да дефинираш коремните мускули и краката се налага да вдигнеш малко тежести. Мускулатурата с тонус моделира тялото, което става далеч по-атлетично и се изгорят повече калории защото мускулната тъкан е много по-метаболично активна.

И не забравяйте, биреното коремче както при мъжете, така и при дамите е толкова опасно за здравето на тези хора, колкото ако изпушваха по един пакет цигари на ден или имаха много висок лош холестерол!

 

Ако наистина желаете тялото ви да е силно, а не тип „мекотело“, се налага да вдигнете някоя и друга тежест. Обяснявам защо!? Да предположим, че тежиш 70 килограма и твоето тяло има форма на круша (за жените) или ябълка (за мъжете) и успееш да свалиш 10 килограма с някоя диета. Чудесно! Сега тежиш 60 килограма, но формата на тялото ти не се е променила. Сега си една по-лека версия на това, което беше преди. Ако със 70 килограма имаш форма на ябълка, с постигнатите 60 продължаваш да заемаш същата опаковка, нали?

 

Един от най-разпространените митове в съвременното общество е, че ако искаш да моделираш тялото си най-добре е да правиш аеробни упражнения, вместо такива за тонус. Плуването, тичането, карането на колело и т.н. са фантастични за сърдечно-съдовата система. Но ако твоето желание е да имаш дефиниран силует, не само торбите с покупки са подходящата тежест за тренировка. Със силовите упражнения се постига адекватното за твоята фигура тегло и заедно с това се намалява размера на дрехите.

Много хора остават разочаровани, когато най-сетне успеят да стопят излишните килограми, но тялото им продължава да бъде отпуснато, а кожата съсухрена. Техният нов образ въобще не е това, което са си представяли докато са „гладували новия си имидж“. Още повече, едно тяло с добър мускулен тонус ти позволява да практикуваш твоя любим спорт много по-лесно от преди, защото както знаем мускулите са в основата на силата, скоростта и издържливостта.

Препоръчително е да си изготвите една подходяща за вашата моментна физическа форма таблица с упражнения – клякания, странични повдигания за рамена, коремни преси, лицеви опори, прес-банк…Всички те са фундаментални за мускулния тонус. Особено подходящи са за изпълнение в кръгова тренировка. Можеш да ги направиш и у дома.

 

При кръгова тренировка т.е. когато се местите от едно упражнение към друго без прекъсване или с кратка почивка, работите едновременно върху няколко мускулни групи. Редувайки упраженията, оптимизирате времето за тренировка. Препоръчително е тренировъчните сесии да са кратки, не трябва надхвърлят 40-45 минути. Въпреки, че времето изглежда малко, повярвайте ни – можете да постигнете значителни резултати ако сте редовни и изпълнявате упражненията правилно.

 

Ако все пак имаш нужда от помощ за правилното им изпълнение, би било добре да потърсиш съвета на инструктор в някой фитнес. Успех!