Иван Тотев и Дядо Коледа откриха немския базар (снимки)

1
Добави коментар
dominika
dominika

Градът
  Пловдив

Иван Тотев и Дядо Коледа откриха немския базар (снимки)

PlovdivWeek на 01/12/2012, 12:10

4 снимки:

Следваща

Снимка: plovdivweek

Дядо Коледа пристигна специално от Лапландия, за да присъства на откриването на коледния базар

Дядо Коледа пристигна специално на площада пред общината, за да открие заедно с кмета на Пловдив първия коледен базар под тепетата. Добрият старец изненада с подаръци малки и големи.

Много съм щастлив да бъда тук, броени дни след като първи в страната запалихме светлините на празничната елха и украса. Усилията, които община Пловдив полага, за да създаде коледно настроение, са огромни и съм изключително доволен, че виждам много усмихнати хора, сподели Тотев. Той допълни, че преди няколко месеца е отправил покана към немското посолство и до посланика на Федерална република Германия Матиас Хьопфнер за организирането на този базар, и ето че той вече е факт.

От своя страна посланикът призна, че е щастлив да присъства в този исторически и културен град за откриването на първия германо-австрийски коледен базар. В Германия и Австрия това е една стара традиция и благодаря на общината, организаторите и спонсорите, че направиха възможно този базар да се открие и в Пловдив, заяви посланик Хьопфнер и пожела весели и уютни празници на всички.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха талантливите ученици от музикалното училище. Първокласниците Мими, Вени и Стефан грабнаха сърцата на публиката.

Базарът е разположен на площад „Стефан Стамболов“ в центъра на града и ще бъде отворен до 22-ри декември. В дървените къщички се продават традиционни коледни сладкиши, топло вино, вурстчета и празнични декорации. Организаторите са подготвили богата съпътстваща културно-музикална програма.

Тагове:
пловдив
иван тотев
откриха
градът
базар
коледен
немски
дядо коледа