Бекенбауер: Ройс и Гьотце са №1

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Почетният президент на Байерн (Мюнхен) и вицепрезидент на Германския футболен съюз Франц Бекенбауер обяви, че според него най-добрите атакуващи полузащитници в света са играчите на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс и Марио Гьотце. Двамата правят много силен сезон, като общо до момента имат десет попадения и шест асистенции.

„Въпреки че през миналия шампионат успя да спечели титлата, мисля, че този сезон Борусия ще е още по-силен. Като имаме предвид офанзивното дуо Марко Ройс/Марио Гьотце и като добавим нападател като Роберт Левандовски, не смятам, че има отбор, който да притежава по-добри атакуващи състезатели от тях“, похвали тримата играчи 67-годишният бивш носител на Златната топка.

Кайзера сравни атакуващата линия на шампиона с тази на испанския гранд Барселона. „Барса притежава убийствено трио в лицето на Чави Ернандес, Андрес Иниеста и Лионел Меси, но според мен силата на Борусия в предни позиции е повече от впечатляваща“, продължи Бекенбауер.

Бившият бранител на баварците коментира и предстоящото дерби между двата отбора в Бундеслигата. „Мисля, че равенството ще е нещо съвсем нормално. Този резултат би ни удовлетворил, но Борусия определено ще съжалява. Дортмундци играят много силно в европейските турнири и се надявам, че в тазвечершния мач няма да им се получи играта“, завърши Кайзер Франц.

Байерн се намира на първа позиция с 37 точки и е на цели 11 точки от Борусия. Дербито е тази вечер от 19,30 часа на „Алианц Арена“.

ДРАГАН ИВАНОВ