Свещи за кръщене

1
Добави коментар
masterman
masterman

Свещи за кръщене

Украса за свещи за кръщене

Свещите за кръщене са символ на божието просвещение. Кръщелната свещ се държи запалена по време на целия ритуал, а след това се съхранява в дома на кръщавания и се пали всяка година за рождения ден, именния ден или друг голям празник в семейството. Смята се, че запалената свещ за кръщене носи здраве и късмет през годините. Специална свещ за кръщене държи и кръстника, а в някои църкви се поставят свещи и на кръщелния купел. Всички гости по време на кръщенето държат запалени свещи, които родителите закупуват предварително от църквата.

За празника бихте могли да си закупите свещи за кръщене от църквата или да имате предварително подготвени. Най-често кръщелната свещ се украсява, за да се придаде тържественост и да носи елементите на празника в себе си. При желание от Ваша страна може да предвидите украса на свещите за кръстника и купела, като е редно да попитате в църквата, дали тези свещи трябва ги закупите от храма или можете да ги внесете, както кръщелната свещ.

Свещите за кръщене се делят на две основни групи, в зависимост от начина на производство: плътни свещи (изцяло горивни) и олекотени свещи (с горивна част 25см.).

Плътните свещи за кръщене са три размера във височина – 35см, 45см. и 70 см. Всички те са с конусовидна форма и диаметъра им нараства с нарастване на височината. От тях най-предпочитан вариант е 35 сантиметровата свещ, тъй като е лека и удобна за държане в ръка по време на ритуала. Предлагат се в бял, розов и син цвят, както и в богато разнообразие от декорации. Най-високите плътни свещи за кръщене са подходящи за обемна украса.

Олекотените свещи за кръщене се предлагат в два размера – 80см. височина с диаметър 4,5см. и 120см. височина с диаметър 5,5см. Въпреки, че горивна им част е 25см., големият диаметър осигурява много бавно горене. Така след ритуала ще може да я палите в годините напред за здраве и късмет. За традиционна кръщелна свещ се приема тази с височина 80см. Тя е изключително подходяща да бъде поставена на стойка по време на ритуала, като така ръцете на кръстника остават свободни, за да може да държи кръщелника си, а украсената свещ естествено допълва украсата на църквата. Ако все пак кръстника предпочита да държи свещта в ръка, ние препоръчваме да се намали дължината до 60см – така става много по-удобна.

Свещите за кръщене са задължителен аксесоар по време на кръщенето на Вашето дете и могат да бъдат украсени изцяло по Ваше желание.

   Порталът kryshtene.com е изцяло информационен и съдържа цялата необходима информация за кръщенето. Снимките в галериите са актуални, но в по-малки размери, както и без цени, поради спецификата на информационната платформа. Ако желаете да разгледате снимките с по-добра резолюция и цени, заповядайте в интернет магазина на адрес: shop.kryshtene.com.