МиШ- МаШ с МаРиЯ: Джинджифилови кексчета с пълнеж от млечен шоколад

2
Добави коментар
MaryT
MaryT

Декември е . Онзи топъл декември, който всъщност е топъл с аромата на риба и орехи покрай Никулден. Топъл като греяно червено вино пред камина. Топъл като двоен юрган. Топъл като жилетката взета от стола до леглото сутрин и като чехлите, които те отвеждат до топлия аромат от кафеварката на печката. Топли като светлината на коледна украса.
Декември е топъл като моментите с близки хора, които в този месец май са най-много през годината. Топъл като шопинг с близък човек. Топъл като идеалния подарък, който само този човек знае, че искаш и ти прави. Топъл като усмивките и прегръдките на терминал Пристигащи. Топъл като цялото семейство край масата.

За поредната топла декемврийска сутрин е тази рецепта:)

Необходими продукти за 6 броя:

3 яйца;
1 чаена чаша захар;
1 чаена чаша кисело мляко;
1/2 чаена чаша разтопено масло;
2 и 1/2чаена чаша пресято брашно;
100 грама млечен шоколад ( подходящ за глазури);
1 кафеена лъжичка стрит джинджифил;
1 ванилия;
1 бакпулвер
Необходими са ми ви още по супена лъжица разтопено масло за всяка купичка.

Загрейте предварително фурната на долен реотан. Намажете дъното и стените на всяка купичка с масло, поръсете с брашно. Разбийте яйцата и захарта на пяна,добавете последователно, като непрекъснато бъркате киселото мляко,маслото и пресятото брашно смесено с бакпулвера, джинджифила и ванилията. Във всяка купичка изсипете от сместа до 1/3 от обема на купата. Добавете от разтопеният шоколад и отгоре допълнете отново с кейковата смес. Може да гарнирате с бадем.

Поставете кексчетата във фурната и първите пет минути печете на долен реотан. След това печете до готовност на 200 градуса.

Чудесна неделна, декемврийска утрин ви желая 🙂