Янев и Марешки се „ожениха’ – Статии на блогъри. Регистрирайте и вие безплатен блог.

1
Добави коментар
darkenergy_
darkenergy_

Янев и Марешки се „ожениха’ Препоръчана

Снимка от БГНЕС

Честито на младото семейство! Пожелавам им успешен и щастлив брак, изпълнен с много емоции, защо не и деца. На Яне ще му е трудно да роди, но вярвам, че ще се справи. Той остави Бойко на заден план, но все пак Борисов остава първата му голяма и истинска любов.

Сега сериозно. Забравили конфликтите си през годините Яне и Веселин се „прегърнаха“ за „добра“ кауза. Тяхната коалиция ще се казва РЗС – Марешки.

Мисията им е да бъдат втора политическа сила и да спрат възпроизводството на едни и същи политици.

Искам да ви напомня, че през годините двамата се изказваха много остро един за друг. Марешки твърдеше, че Янев непрекъснато го рекетирал за пари с цел да си надува рейтинга пред социолози, а социологията била скъпо нещо.

Ето и други изказвания на Марешки, които ще напиша в един общ цитат. 

„Не очаквах, че Яне ще посегне на мен, защото много добре знае, че без мен е кръгла нула. Той спечели от мен страшно много и той е никой във България без моите гласове. Аз вече с този човек не мога да работя. Ще бъде изхвърлен този човек на бунището, изритан от всички други играчи. Не трябва да оставяме такива дребни душици да излъжат хората.“.

Може би именно те ще се окажат „спасителите“ на ГЕРБ и България (най-вече на ГЕРБ), тъй като е пределно ясно,  че на следващите избори ГЕРБ ще се нуждае от патерица, а РЗС в момента се вписва идеално. 

Тази теза се потвърждава от изказванията на Яне, който определи Бойковата партия като тази, която може да изведе България от кризата. Според него в момента с това правителство всички процедури (има предвид конституционният съд) са явни и прозрачни, за разлика от същите при тройната коалиция.

Освен да „спаси“ ГЕРБ младото семейство има намерение да „спаси“ и СДС, която сама намали влиянието си като изгони депутати и предизвика огромни вътрешни скандали и раздори.  При гостуване на предаването „Тази сутрин“ по BTV Яне обяви, че не иска да се меси в този процес, докато не е приключил. Въпреки това едва няколко дни по-късно РЗС – Марешки обявиха, че са загрижени за десните избиратели. Мисля, че Янев е придобил това качество от Бойко Борисов – да кажеш нещо категорично и едва няколко дни по-късно да промениш вижданията си на 360 градуса.

Мога да обобщя всичко това с една дума – ужасТ.