Какво е Суинг. История и Правила

1
Добави коментар
Rudko
Rudko

Какво е Суинг
Какво всъщност е СУИНГ /swing/?

Под думата суинг – от английската дума “swing” се разбират няколко неща. В буквален превод думата означава „люлея“, но се превежда и като музикален стил, вид танц и вид сексуално общуване.

Суингър е човек или по-често двойка, обикновено женени или с дълготрайна връзка, които харесват и практикуват размяна на партньори. Всъщност суинга не е просто размяна на партньори, не е и секс за разнообразие и удоволствие с друг партньор или с повече партньори. Това е по-скоро начин на мислене, който ни кара да бъдем честни, непредубедени и да изразяваме себе си свободно. В суинга става въпрос за двойки, които правят секс с други двойки без това да застрашава вече изградената връзка вътре в двойката. Суингът не се ограничава само до хетеро – сексуални двойки. Също така няма ограничения и за сексуалните предпочитания. Той е за всеки, който се интересува от идеята да прави секс с други хора за удоволствие.

За да бъдете суингър трябва да притежавате няколко качества:

Да не бъдете ревнив. Ревността е най-големия враг на суинга.

Да обичате, да вярвате и да държите на партньора си.

Да сте освободени и разкрепостени в секса

Да приемате като равни хората с различна сексуалност и предпочитания в секса.

ВИДОВЕ СУИНГ

Самите суингъри се разделят на няколко подгрупи според нивото на суинг, което правят.

Full Swap Couples, Completely Open или това са двойките, които приемат всичко в суинга, те са напълно освободени и приемат пълната размяна на партньори.

Full Swap Couples, Same Room Only или това са двойките, които определят себе си като напълно освободени, но предпочитат да правят суинг в една стая.

Soft Swap Couples, Touching or Oral или двойките, които си позволяват в суинга само докосвания и орални ласки. При тези двойки суинга се свежда до взаимна обща любовна игра, но самия секс те оставят само за себе си. Също така те харесват да гледат и да бъдат гледани докато правят секс.

Soft Swap Couples, Girl on Girl Only. Двойките, практикуващи този вид суинг запазват за себе си предварителната сексуална игра и самия акт, но си позволяват сексуални ласки само между жените.

Soft Swap Couples, Same Room Only. Това е и най-леката форма на суинг, практикувана най-вече от начинаещите двойки. Този вид суинг се изчерпва само до взаимното наблюдение по време на секс.

Bisexual Couples. При тези двойки единият, а понякога и двамата партньори са бисексуални. Те търсят подобни на тях двойки или сами партньори от пола на този, който е с бисексуални наклонности. 

В действителност swing се практикува от двойки и семейства, които са наясно с желанието си да правят секс с други като тях. Това не е изневяра, тъй като всички участници в суинга са приели тези свои действия за нещо нормално и свързано със сексуалния живот на двойката. В България суинга доби популярност през последните 15 години. И преди това българите са практикували групови забавления, но с падането на стената и възможността за пътуване, както и с появата на интернет все повече българи научиха какво е swing.

Ще ви разкажем за историята на суинга, правилата и лайф стайла, видовете суинг, както и ще намерите много информация за суинг клубовете в Европа и курортите за суингъри. Чрез сайта можете да резервирате вашата еротична почивка в няколко екзотични дестинации. За тези, които са решили да направят първата крачка в суинга сме създали и социална мрежа, в която могат да се запознаят със суингъри от цялата страна.

Целта на този сайт е да предложим повече информация за суинга и суингърите по света, както и да организираме българските суингъри в социална мрежа за запознанства, създадена специално за тях.

История на суинга
Историята на Суинга

Много хора мислят, че суинга е нещо ново, зародило се през последните 50 – 60 години, с началото на така наречената сексуална революция. Нищо подобно. Суинга се е зародил още с появяването на човешката раса.

Тази статия е написана на база митове, легенди, археологически артефакти и изводи, както и на предположения.

Една легенда разказва:

И тъй като във всеки мит и легенда има и доза истина нека започнем с мита за рая на земята “Garden Of Eden”. Този мит присъства в много от религиите по света. В него се разказва за земя, обитавана от кентаври и други мистични същества, земя, в която хората живеели в мир. Създателят препоръчва толерантност, любов, мир и справедливост. Хората били много активни в секса и Създателят не виждал нищо лошо в това. За съжаление тази земя е отдавна изгубена и всичко това си остава една легенда.

 

 

 

Атлантида 18000 до 9000 г. Пр. новата ера.

Легендите разказват, че Атлантида бил градът на всички градове. Тънел в разкош и богатства, но и бил център на науката и технологиите. Именно тук, разказват легендите, хората започнали да контролират раждаемостта. Те правили това по няколко начина. По времето на Атлантида, за първи път в легендите се спомена практикуването на анален и орален секс. Това ставало по време на многобройните оргии, които хората организирали. Осен това се споменава за използването на кристали, които пак според легендите били заредени с енергия, която не позволявала на жените да забременеят от мъж, от когото не желаят да имат деца. Историците са на мнение, че запазването на тези легенди е насърчило древните елини и римляни да продължат традицията на древните Атланти.

 

Империята на Шумерите 8500 г. пр. н.е. до 4500 г. пр. н. е.

Както е известно Шумерите пътували много и това им дало свободата да прeнесат в страната си много сексуални техники и обичаи. Те организирали безплатни сексуални оргии за всяка прослойка от населението, дори и за робите си. Нещо повече: Жените и мъжете били длъжни да участват в оргиите, но при определени правила. Независимо, че били длъжни да участват те имали и правото да избират партньорите си. Също така за първи път при тях се появяват секс играчките.

 

 

Древен Египет 3150 г. пр. н.е.

Древните египтяни са известни с любовта си към оргиите. За първи път те използват афродизиаци за да увеличават своите сексуални удоволствия. До днес е запазена рецептата с цвят на син лотус. Цветовете на този характерен за поречието на река Нил лотус били накисвани във вино, което и мъжете и жените консумирали преди да се включат в оргиите. Цветовете на синия лотус съдържат някои алкалоиди, които в комбинация с алкохола във виното увеличава либидото и изостря усещанията при секс. Те също като Шумерите използвали робите си в сексуалните си оргии. Има данни, че древните египтяни са изобретили презерватива. Първоначално те използвали тънките черва на младо агне, като единия край завързвали на възел, а другия край поставяли на пениса.

Римска империя.

Всяка цивилизация преди римската е добавяла и развивала оргиите, но в древен Рим те достигат своя връх. Тънещите в разкош и лукс патриции редовно разнообразявали живота си с оргии. Римската максима – Хляб и Зрелища в пълен смисъл се вписва в забавленията на Плебеите. Техните оргии не били така пищни, но за сметка на това били доста по-многобройни. С разширяването на Римската империя много от поробените народи и племена възприели оргиите. Залеза на оргиите започнал с разпространението на християнството, което изповядвало въздържанието от секс в името Господне.

Суингът през средновековието

До настъпването на Възраждането няма данни за групови сексуални оргии. Най старият, запазен до днес документ, в който се говори за нещо подобно на суинга в днешния му вариант е от 22-ри Април 1587. Този документ е съставен и подписан от две съпружески двойки: John & Jane Dee и Edward & Joanna Kelley. Документа представлява договор, в който двете двойки се съгласяват по време на своите сеанси и ритуали да правят секс по между си. Предвид времето, в което са живели и четиримата свършили на кладата, а действията им били обявени за магьосничество.

 

Между 1600 г. и 1700 г. Църквата е заклеймявала като магьосници, алхимици и окултисти всички свободомислещи хора, които си позволявали секс преди брака или сменяли партньорите си.

В следващите векове хората започнали да се организират в тайни общества. Началото било положено от капитани на ветроходни кораби за далечно плаване, които принесли в Европа сексуалните традиции и обичаи на далечния изток. Първоначално веднъж в годината тези тайни общества се събирали на церемония, която наричали „гасене на свещите“. След вечеря моряците, пътували до далечния изток и научили нещо ново там го показвали и прилагали на практика. Това били тантрически ритуали, пози от Кама Сутра и други древни техники. С течение на времето ритуалите станали толкова модерни, че било въпрос на чест аристократите да са членове на тези „тайни“ суинг общества. А капитаните на кораби били най-често канените гости. Те запленявали домакините си с разкази за далечни страни и така възбуждали сексуалното любопитство в домакините си. От тези времена са останали много описания на оргии, които много приличат на суинга, останали са и много картини и секс играчки, които ясно говорят са сексуалните обичаи на нашите прадеди.

Суинга в наши дни.

Във вида, в който е познат днес суинга води началото си от американските пилоти по време на Втората Световна Война. Отдалечавайки въздушните си бази от американския континент правителството позволява на пилотите да вземат и съпругите си. Но предвид голямата смъртност сред пилотите, те приели споразумение, според което ако пилот загине то колегите му ще се грижат за съпругата му в това число и сексуално. Освен това несигурността в утрешния ден, високия адреналин от бойните полети и напрежението трябвало да избият някъде. Това накарало летците и съпругите им да си организират сексуални партита с размяна на партньорите. Така се родил суинга в съвременния му вид.

 

 

10 Основни Правила
10 Основни правила в Суинга

Какво трябва да знаете преди да се включите в суинг парти. Тук ще намерите 10те най-важни правила в суинга. Като всяка друга човешка дейност и суинга има своите суинг правила. Спазвайте ги, ако искате да прекарате приятно на партито и нещо или някой да не ви развали вечерта. Тези правила са валидни както за организираните частни суинг партита, така и при посещение в който и да е суинг клуб.

Бъдете двойка през цялото време!

При посещението на парти или влизането в суинг клуб Вие отивате като двойка. Бъдете двойка до края. Дръжте се за ръце, така показвате на другите, че сте двойка и участвате в суинг партито като суинг двойка, а не индивидуално. Това ще спре досадните покани само към един от вас. Все пак суинга е колективно забавление, а не индивидуална афера.

Бъдете точни!

Пристигането на време за суинг партито е задължително за всички участници. Всяко парти започва с опознаване на двойките, така, че ако пропуснете тази част по-добре изобщо не отивайте. Така ще пропуснете възможността да подберете правилните партньори и рискувате както да попаднете на неподходящи партньори, така и да не бъдете допуснати във вече оформилите се формации.

Бъдете учтиви!

Каквото и да се случи по време на партито бъдете учтиви. Така, както не искате някой да бъде груб с вас, така и другите участници в партито не искат да си развалят вечерта. Учтивостта е задължителен компонент от начина на държание на суингърите навсякъде по света. Будете разумни, не предизвиквайте с държанието си или с приказките си другите, така, както не бихте искали вас да ви предизвикват.

Отговорете на всички покани!

Независимо дали искате да участвате в организирано суинг парти или не, независимо дали дадена двойка ви допада или не, отговорете им. Не ги подминавайте с мълчание. Дори и отговора ви да е НЕ това все пак е отговор. Високомерието не се приема добре в суинг общността. Не забравяйте, че в суинга всички са равни и нямат значение материалното ви състояние и положението ви в обществото.

Подарък за домакинята! /не важи за суинг клубовете/

Независимо дали партито, на което сте поканени е платено или безплатно, носете подарък за домакинята. Уважете техния труд да организират едно такова парти. Добре би било преди партито да проучите какви са предпочитанията на домакинята и да съобразите подаръка си с тях. Не прекалявайте, прекалено скъпите или евтини подаръци не се приемат добре.

Подберете правилното облекло!

Независимо дали отивате на суинг парти или в суинг клуб предварително се информирайте за темата на партито. Това определя и вашето облекло. Ако партито е тематично, примерно „Венециански карнавал“ носете с вас и подходящите маски. Ако нямате такива по-добре откажете посещението си. Добре е да подберете облеклото си така, че то да ви е удобно, но и да не създава проблеми при свалянето му. В никакъв случай не носете скъпи бижута и пари в повече от необходимото. Тяхната повреда или загуба ще ви развали настроението и ще създаде проблеми на домакините.

Здраве и Хигиена!

Никога не отивайте на суинг парти, ако имате здравословен проблем. Освен това имайте предвид, че лошата телесна миризма и лошия дъх отблъскват потенциалните ви партньори. Най-добре вземете душ преди да тръгнете и по време на партито също ползвайте банята. Добрият парфюм би ви бил само от полза.

Насладете се на вас двамата и на себе си!

Идеята на суинга е да се забавлявате и да се наслаждавате на удоволствията, които предлага. За тази цел трябва да се чувствате комфортно. Не позволявайте по никакъв начин някой да ви принуждава да правите каквото и да е, което вие не желаете. Към всяка ситуация подхождайте позитивно и помнете, че сте на суинг парти за да осъществите вашите фантазии. Ако те съвпадат с тези на двойката, с която сте си допаднали просто ги осъществете.

Правото да кажете НЕ!

Това е основен закон в суинга. Ако нещо не ви допада просто кажете едно кратко НЕ. Всеки суингър знае много добре значението на тази дума. НЕ означава НЕ. И с това слагате край на всичко, което би ви било неприятно. Почти няма случай, в който другата страна да не се съобрази с вашето НЕ. Но дори и това да стане просто уведомете домакините на суинг партито. Това не трябва да ви кара да съжалявате или да се чувствате зле. НЕ означава НЕ. Това е ЗАКОН в суинга!

Бъдете доброжелателни!

Независимо дали дадена двойка ви допада или не дръжте се добре. Усетете тяхното настроение и с няколко думи влезте в тения начин на мислене и изразяване. Намерете общи теми за разговор, обърнете им нужното внимание, дори и да сте им казали НЕ. Това ще разведри обстановката, след казано НЕ и ще остави добро впечатление от вас.,

Не забравяйте, че суинга е едно наистина вълнуващо преживяване, което ви дава възможността да опознаете себе си и партньора ви в светлина, която въпреки дългата ви връзка вие не познавате.