Chanel Pre-Fall 2013: френски шик с шотландски привкус » Моден свят

2
Добави коментар
svetla58
svetla58

Започна представянето на pre-fall колекциите за 2013 година, а ние стартираме със страхотните предложения на модния гигант Chanel. Дефилето на марката се проведе на 4 декември в Единбург, Шотландия. Мястото на ревюто е силно обвързано с концепцията на линията, защото голяма част от моделите бяха вдъхновени от шотландското каре.

Дворецът Linlithgow, където дефилираха топмоделите, е свързан с личната история на самата създателка на бранда – Коко Шанел. В този замък знаменитата дизайнерка прекарва много време с най-голямата си любов – Херцога на Уестминстър – Бендор.

Цялата pre-fall колекция е попила от настроението на романтизма и обстановката допълва чудесно това звучене. Карл Лагерфелд сподели пред медиите, че облеклата носят усещане за „варварска романтика”.

Креативният директор на Chanel преплита иконични за модната къща мотиви като костюма от туид, наслагването на дрехи с различни дължини, допълнени от много аксесоари. Впечатление правят плетивата с различни шарки. Геометрични щампи виждаме също при шаловете и плътните чорапогащници.

Лагерфелд не е пропуснал обемите при ръкавите и полите, както и жабото при ризите, което напомня времето от френската буржоазна революция. Кокетни шапки, винтидж брошки и колиета завършват визията.

Топлите и меки материи са балансирани от шикозни дантелени детайли и шифон в някои от роклите. Изключително красиви са последните модели в колекцията, издържани в бяла тоналност и наситени с много детайли. Те придадоха аристократичен финал на дефилето.

Карл представи и няколко мъжки модела от pre-fall линията. Те бяха в унисон с цялостното настроение на колекцията. Карирани панталони, обемни шалове, блейзери и палта от туид бяха комбинирани така, както само Лагерфелд умее.

Автор: Делица Цонева