Най-голямата детска площадка в Пловдив откриха в ЖР „Тракия“

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

Общо 400 000 лева е вложила община Пловдив тази година в обновяването на детски площадки в паркова среда.

Това обяви кметът на Пловдив при откриването на благоустроения парк срещу СОУ „Черноризец Храбър“ в пловдивския ЖР „Тракия“ на 5 декември.

„За голямо съжаление, много от площадките за игра, открити през последните години, вече ги няма, което показва, че при проектирането на парковете не са отчетени изискванията за устойчивост. Съоръженията, които правим сега, са изключително устойчиви. Община Пловдив се фокусира върху създаването на цели зони за рекреация, където се предлага комплексна услуга за отдих на гражданите“, заяви кметът Иван Тотев.

„Детската площадка тук е най-голямата в целия град. По този обект работим от доста време. В самото начало направихме чешмичка, за да ни върви по вода. После изградихме съоръжения за велосипедисти, а сега възстановихме уредите за фитнес на открито, които бяха в много лошо състояние“, обяви районният кмет Костадин Димитров.

Съоръженията в тракийския парк са не само красиви, но и изключително качествени, изпълнени по всички европейски директиви за безопасност и комфорт. Осигурени са условия за игра и отдих както за децата, така и за майките с бебешки колички. Настилката под приспособленията за игра и спорт е иновативна, шумопоглъщаща и предпазваща децата от наранявания.

Тази година за пръв път община Пловдив прави паспортизация на всяка детска площадка, която се открива в града. Техническият паспорт гарантира, че съоръженията отговарят на всички нормативни изисквания. „Това е пример за устойчивия модел, по който Пловдив трябва да работи“, категоричен е кметът Иван Тотев.