Най-горещите фатални жени в киното

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Най-горещите фатални жени в киното

„Фаталната жена“ е класически и често прилаган архетип в кино изкуството. Докато повечето женски персонажи са или лигави принцеси, или красавици в беда, то фаталната жена е съблазнителна по най-манипулативния начин и държи някои от най-запомнящите се мъжки кино персонажи под напрежение до самия край на филма.

Сценариите с фаталната жена са класически. Мъжът ѝ е разорен и в затвора – няма проблеми, богатият му шеф е свободен. Сексапилна жена, заклещена в брак без любов – убива съпруга си за пари и прилъгва частен детектив, който да покрие следите ѝ.

Говорим си за безскрупулни жени, които, в най-добрия случай, изтръгват сърцата на глуповатите и наивни мъже, които попаднат в мрежите им. Два или три трупа в картинката обаче също не са изключени.

Благодарение на колегите от Complex, тук сме събрали някои от най-мистериозните, смъртоносни, съблазнителни и сексапилни дами, които сме имали честта да гледаме на големия екран.

Кари-Ан Мос

„Мементо“ (2002)

Натали е добродушната и състрадателна барманка, която помага на измъчвания от загуба на кратковременната памет Ленърд (Гай Пиърс) в разследването му около смъртта на съпругата му. Зад това амплоа обаче се крие брутална манипулаторка. Натали се възползва от състоянието на Ленърд, за да разреши личните си проблеми. Тя го праща след дилър на наркотици (Калъм Кийт Рени) за когото твърди, че я тормози. Ленърд няма причина да не ѝ се довери, но нейното съмнително поведение подсказва на публиката, че на нея не трябва да ѝ се има доверие. С манипулативното си поведение и здрачен сексапил Натали влиза в нашата класация на фаталните жени, макар и на последна позиция.

Умения:

Зъл гений

Деми Мур

„Разкриване“ (1994)

Като оставим настрана факта, че това е Деми Мур и, особено по това време, е можела да има всеки мъж, който си пожелае, софтуерната експертка Мередит Джонсън решава да приеме много лично раздялата с любовника си Том (Майкъл Дъглас). Въпреки че Том е женен с деца и прочее, Мередит действа безскрупулно и фалшифицира всички доказателства в съдебен процес за сексуален тормоз, който коства на Том всичко. Не ни е много ясно какво точно в Майкъл Дъглас привлича отмъстителните и злобни мацки.

Умения:

Освидетелстван психопат

Зъл гений

Съблазнителка

Хали Бери

„Парола: Риба-меч“ (2001)

Като дясна ръка на дефектиралия агент-психопат Гейбриъл (Джон Траволта), Джинджър е доста умела с оръжията. Истинското ѝ оръжие обаче е нейната сексуалност, която тя използва като кукичка за тези, които не са на страната на Гейбриъл. Въпросните се оплитат в мрежите на Джинджър и бързо-бързо са обезоръжени. Тя може да е шавлива палавница и да се пече съвсем необезпокоявано по монокини, но това е с едничката цел да направи мъжете около себе си безсилни и в състояние на постоянно напрежение.

Умения:

Зъл гений

Въоръжена до зъби

Съблазнителка

Дженифър Анистън

„Извън релси“ (2005)

Това е, може би, най-демоничната мацка в този списък. Заедно с гаджето си Филип и неговия бияч (Венсан Касел, Xzibit) Лусинда движи сложна конспирация, в която оплита и мами богати мъже, за да им вземе всичко, което притежават. Тя се представя за омъжена бизнесдама и инсценира невинни и уж случайни срещи, които бързо довеждат до питиета и до хотелска стая, в която се консумира фаталното привличане. До консумация така и не се стига обаче, тъй като в момента, в който нещата се нагорещят, Филип влиза с гръм и трясък в стаята като се представя за случаен обирджия, нокаутира злочестия пич, след което „изнасилва“ Лусинда и се омита.

След случката набелязаната жертва бива изнудвана за повече пари под вината за участта на Лусинда. Както казахме – коварно и гадно до самия край.

Умения:

Зъл гений

Съблазнителка

Сара Мишел Гелар

„Секс игри“ (1999)

Единственото нещо по-неприятно от жестоката интрига е такава създадена от скука. Богаташката Катрин Мертьой и нейният доведен брат гъз – Себастиян (Райън Филип), буквално си нямат по-добра работа от това систематично да разкостват съучениците си, в частност невинните Сесил (Селма Блеър) и Анет (Рийз Уидърспуун). Идеята в сплетните на Катрин и полубрат ѝ е да съборят честивите девойки до тяхното собствено нарцистично, мерзко равнище.

Умения:

Освидетелстван психопат

Зъл гений

Съблазнителка

Зоуи Салдана

„Прецаканите“ (2010)

Ейша – тайният агент, който обещава да реабилитира имиджа на агента от Специалните сили на САЩ Клей (Джефри Дийн Морган) и неговия екип, събужда подозрение у зрителите още с появата си на екрана. Чарът ѝ обаче е неустоим за полковника. Тяхната взривоопасна връзка е само един от аспектите на този филм, който мина под радара на мнозина киноманиаци. В един момент те са в леглото, а две секунди по-късно действието включва ръкопашен бой и престрелки. Коя е тя всъщност? На кого му пука? Приемаме боя за предигра и това е…

Умения:

Убива с голи ръце

Въоръжена до зъби

Съблазнителка

Ан Хатауей

Черният рицар: Възраждане (2012)

Прясна, прясна. Подходът на героинята на Ан Хатауей към Батман (Крисчън Бейл) е яко твърд с удари под кръста. Получила криминалното си образование по жестоките и сурови улици на Готъм, Селина е достоен опонент и на „добрите“, и на „лошите“, както физически, така и на умствено равнище. Както Брус Уейн разбира обаче, под това стоманено амплоа се крие един неустоим и опасен чар. Този чар, комбиниран с безпогрешните ѝ инстинкти и прилепналия по тялото костюм, превръща Селина Кайл и в красавица, и в звяр.

Умения:

Въоръжена до зъби

Съблазнителка

Росарио Доусън

„Sin City: Град на греха“ (2005)

Независимо дали си мъж или жена, трябва да си изключително кораво и безстрашно копеле, за да оцелееш в Бейсин Сити, особено в осеяната с насилие и опасности част, позната като „Олд Таун“ (б. пр. Стария град). Гейл обаче надминава очакванията на мнозина като организира и овластява обществото на проститутките в Олд Таун и то облечена от глава до пети в изцяло кожени S&M одежди и с узи в ръка. Мъжко присъствие не е нужно, Гейл и момичетата държат всичко под контрол.

Умения:

Освидетелстван психопат

Убива с голи ръце

Съблазнителка

Въоръжена до зъби

Фамке Янсен

„007: Златното око“ (1995)

Хората казват, че сексът е оръжие, а когато Ксения е твоята цел, шансът да се срещнеш със смъртта за по-малко от осем секунди е доста голям. Като една от водещите фигури в престъпния синдикат „Янус“, Ксения винаги е готова да смеси бизнеса с удоволствието, като запазена марка ѝ е да трепе мъжете по време на секс. Но нека си признаем, че има много по-кофти начини да ти видят сметката от това да се случи между тези убийствени бедра. Според редица слухове тя е първото момиче на Бонд, което е получило оргазъм на снимачната площадка, което е супер секси от една страна, но вземайки предвид момента с убийството, доста плашещо.

Умения:

Освидетелстван психопат

Зъл гений

Убива с голи ръце

Съблазнителка

Въоръжена до зъби

Ева Мендес

„Имало едно време в Мексико“ (2003)

Героинята на Ева Мендес във фантастичната кървава баня с редица обрати „Имало едно време в Мексико“ на Робърт Родригес е нещо като мръсен двоен агент. Тя се представя за ченге в комбина с изпадналия агент от ЦРУ Сандс (Джони Деп), но всъщност е дъщеря на наркобоса, който Сандс се опитва да свали от власт с помощта на Ел Мариачи (Антонио Бандерас). Бруталният начин, по който тя разкрива предателството си, е класически садизъм в стил Родригес-по-Тарантино.

Умения:

Освидетелстван психопат

Зъл гений

Въоръжена до зъби

Съблазнителка

Меган Фокс

„Страстите на Дженифър“ (2009)

Благодарение на оплескан сатанински ритуал Дженифър Чек се превръща, буквално, в мъжемелачка. Тя е принудена да се изхранва с човешка плът, за да остане жива. Диетата ѝ се ограничава до нейните съученици, които са толкова заслепени от сексапила ѝ, че нямат нищо против да си замъкнат задниците до тъмни и усамотени местенца, на които тя ги е поканила. За тяхно най-голямо съжаление Дженифър е единствената, на която ѝ излиза късметът в тези ситуации.

Умения:

Освидетелстван психопат

Съблазнителка

Убива с голи ръце

Мишел Пфайфър

„Батман се завръща“ (1992)

В готическия Батман на Тим Бъртън Селина Кайл е абсолютно смахната. Нейното личностово разстройство, което я превръща в покритата с латекс Жена-котка, е може би най-сексапилното такова в историята на киното. Тази версия на Селина е и доста по-мрачна и отмъстителна, тъй като героинята буквално изхабява всичките си девет живота, търсейки възмездие над престъпния милиардер (Кристофър Уокън), който в началото на филма се опитва да я убие. Успоредно с това Жената-котка побърква и Брус Уейн (Майкъл Кийтън), и Батман. Нейният образ категорично минава всякакви граници, от мъркането до камшика, Мишел Пфайфър е една от най-горещите фатални жени в историята на киното.

Анджелина Джоли

„Господин и госпожа Смит“ (2005)

Забраненият романс между Анджелина Джоли и Брад Пит и последвалата връзка между двамата, които се родиха от „Господин и госпожа Смит“, неизменно ще бъдат по-известни от самия филм. В ретроспекция обаче не можем да виним Брад, че хлътна така по Анджи, която в тази си роля изглежда може би най, ама най-секси в цялата си кариера.

Независимо от това дали вади ножове от провокативни места изпод роклята си или чупи вратове, в ролята на Джейн Анджи е супер смъртоносна. Именно това обаче я прави толкова неустоима. Ако ние бяхме на мястото на Брад на тази снимачна площадка, то и ние щяхме да се влюбим в Джоли, неистово.

Умения:

Съблазнителка

Убива с голи ръце

Въоръжена до зъби

Шарън Стоун

„Първичен инстинкт“ (1992)

Абсолютният образ на фаталната жена. Шарън Стоун като Катрин Трамел разказа играта на всички с юбер бруталния начин, по който кръстоса убийствените си крака в може би най-сексуално натоварената сцена на всички времена. Да не говорим, че с тази супер секси къса бяла рокля направо скрива шапките на всички… навсякъде.

Този кадър е толкова хипнотичен, че въпреки че всички доказателства сочат Катрин за убийца, която обича да отнема живота на жертвите си след секс, детектив Ник Къран (Майкъл Дъглас) все пак скочи в леглото с нея.

Въобще цялата кариера на Шарън Стоун минава под образа на фаталната жена, което автоматично я изкачва на върха в нашата фатална, но супер секси класация.

Умения:

Съблазнителка

Освидетелстван психопат

Зъл гений