Патрисия Каас с бенефис за Едит Пиаф в София

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Патрисия Каас ще пее в София през 2013 г.

Френската певица Патрисия Каас ще представи концерт в почит на легендарната Едит Пиаф, който ще се проведе на 21 юни 2013 г., в Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК).

На столична сцена ще бъдат изпълнени 21 от най-емблематичните песни на Пиаф, изпълнени от съвременната икона на световната музикална сцена Патрисия Каас. Концертът ще е под аранжимента на момчето чудо на Холивуд Абел Корзиеновски, номиниран за Златен глобус за работата си по филма на Том Форд “A single man” и филма на Мадона “W.E.”.

Специалното турне на Каас ще продължи само една година и ще включва най-престижните зали в света, сред които и НДК, както и Royal Albert Hall в Лондон, Carnegie Hall в Ню Йорк, Paris Olympia в Париж, Operetta Theatre в Москва, Sejong Cultural Center в Сеул. Билетите отдавна са пуснати в продажба, предпремиерата е на 7 декември в Москва, а местата за парижката „Олимпия“ са разграбени за пет дати.

Непубликувани, уникални и непознати снимки на Едит Пиаф ще бъдат в центъра на това грандиозно събитие. Каас и екипът ѝ са работили над този проект в продължение на две години. Отначало замислена като лайв-шоу, програмата в последствие е издадена в албум, излязъл на пазара през ноември. Най-популярните песни на Едит Пиаф са обработени от младите музикални таланти на Фабрис Бровелли и Кристоф Корре. В записа на албума участва голям симфоничен оркестър от 80 музиканти. Албумът се състои от 21 композиции, сред които: „Les amants merveilleux“, „Non, je ne regrette rien“, „Et moi“, „La belle histoire d’amour“, „Padam… Padam…“, „Je t’ai dans la peau“ и др. Албумът е записан в Air Studio в Лондон.

Французите гледат на Патрисия Каас като на световен посланик на Франция, защото точно тя отново пробуди интереса към френската песен. Стилово нейната музика е смесица от поп и джаз. Във формулата на световния ѝ успех са и нейните гастроли – тя практически е постоянно в задгранични турнета.