Росен Плевнелиев: Правителството стимулира майките

1
Добави коментар
piliondel
piliondel

Градът
  Регион

Росен Плевнелиев: Правителството стимулира майките

Илияна Караланова на 06/12/2012, 15:55

Снимка: plovdivweek

Президентът Росен Плевнелиев направи близо едночасова обиколка из завода на Либхер

Правителството иска да стимулира по-ранното връщане на майките на работа. Когато се фокусираме върху сумата от 240 лева, нека имаме предвид, че през първата година от майчинството си те са добре осигурени, получават голяма част от пълната си заплата.

Така президентът Росен Плевнелиев коментира обезщетението за отглеждане на малки деца от една до две години, което депутатите оставиха без промяна. По думите на Плевнелиев правителството строи нови детски градини и се предполага, че майките ще бъдат достатъчно мотивирани, за да се върнат на работа. „Ще ми се да има повече дебат по темата в парламента, а не само политическо противопоставяне“, каза още президентът.

Той посети завода на „Либхер“ край Пловдив и направи първа копка на нова производствена мощност на една от водещите инженерингови компании в света – ABB, в индустриалната зона на община Раковски. Очаква се проектът да бъде реализиран през 2013 г. и да осигури близо 600 нови работни места.

По-късно през деня Плевнелиев посети католическата църква “Пресвето сърце Исусово” и  разгледат музейната сбирка, която се помещава в криптата на храма. Президентът се срещна и с ръководството на Раковски и представители на местния бизнес в сградата на читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в общинския център.