Направете си коледно дръвче

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Направете си коледно дръвче

07.12.2012 г.

Коледното дърво е един от най-важните коледни символи. Ако решим да спазим традицията трябва да се снабдим с истинско дръвче и да го украсим с гирлянди и играчки. Не всеки, обаче, ще има възможност да си вземе живо дръвче, а и сеченето на дръвчета изобщо не е екологично и природосъобразно. Замислете се, колко тъжна гледка представляват изхвърлените, изсъхнали и вече непотребни, коледни дръвчета. Много по-добре би било дръвчетата да останат в горите и да растат дълги години, дарявайки ни с така необходимия ни кислород. Затова решихме днес да ви представим 6 проекта за коледно дръвче, което може да си направите сами вкъщи. Организирайте всички членове на семейството в изработването на дръвчето, особено децата. По този начин от малки ще ги възпитате в уважение към природата и по-лесно ще възприемат идеята за алтернативното коледно дърво.

Коледно дръвче от желязо

Тази елхичка всъщност е нещо средно между коледно дръвче и свещник. Върху здрава метална основа е монтирана метална конструкция наподобяваща коледно дърво, всяко клонче, на коeто завършва с поставка за чаена свещичка. Елегантните извити орнаменти служат като закачалки за коледните играчки, а на върха е поставена красива звезда.

Елха от клонки

Тази декоративна стълба, може да изработите от дървени клонки. Разходете се до близкия парк и със сигурност ще намерите подходящи. Скрепете отделните елементи на стълбата като използвате канап. След като сте изградили здрава конструкция, украсете така полученото „коледно дърво“ с играчки и малки подаръчета. Може да добавите и няколко поставки за свещи, които ще засилят усещането за празничност.

Рециклирано коледно дърво

Ако нямате достатъчно средства използвайте материали от стари непотребни предмети. По този начин вместо да изхвърляте старите вещи ще ги рециклирате и използвате повторно. Това коледно дърво например е изработено от стари дървени дъски. Ще са ви необходими няколко пирона и чук, за да превърнете старите непотребни дъски в уникално коледно дърво. Бихте могли да го боядисате или да го оставите автентично за по-рустикален вид. Забийте няколко пирончета на произволни места – те ще послужат като закачалки за играчките.

Коледно дърво на стената

Ако нямате достатъчно място, бихте могли да залепите различни картинки, орнаменти или снимки на стената във формата на коледно дърво.

Коледно дърво от стълба

Това е един много лесен и бърз начин да се сдобиете с коледно дърво, особено ако не разполагате с много време. Използвайте обикновена двойна стълба. Разположете я на подходящо място в дома ви и след това я увийте добре с коледни лампички. Ще се учудите колко добре ще изглежда вашата стълба когато включите лампичките. По желание може да добавите и играчки.

Елха от картон

За тази елха ще са ви необходими две парчета картон, малко тиксо и боя. Изрежете от картон две еднакви парчета във формата на коледно дърво и ги сглобете, като използвате вертикални разрези. Боядисайте така получената елха в желаните от вас цветове и направете малки дупчици, в които ще закачите играчките с помощта на кукички.

Източник: homdecors.com
Посещения: 1560