Положително мислене: Щастливи Навици, Които Трябва да си Създадеш Сега

13
Добави коментар
lveleva
lveleva

  Щастието не е нещо, което отлагаш за бъдещето;

то е нещо, което оформяш в настоящето.

   Никой не може да те събори ако издигнеш съзнанието си към твоята вътрешна сила и позитивизъм. Ти отговаряш за начина, по който реагираш към хората и събитията в живота си. Може да дадеш сила на негативността да те контролира или може да избереш да бъдеш позитивен като се фокусираш върху големите неща, които са наистина важни. 

Подхранвай детето в себе си – Трябва да поставиш задоволството от себе си и нуждите си на първо място в списъка с приоритетите си. Има дете вътре в теб, което се нуждае от любов и търпение. Ако винаги го заглушаваш, караш го да стои на място и го възпираш… ако винаги му припомняш, че мислите му не са реални… как то някога ще бъде способно да си представи един пълноценен живот за себе си докато израства или как ще е в състояние да скача от радост когато достигне този живот?

Гледай себе си – Тези, които те приемат са ти приятели. Тези, които не те възприемат – са ти учители. Ако някой те окачестви с думи, които са истина – това не е проблем, защото е истина. Ако някой те нарече с епитет, който не е истина – пак не е проблем, защото не е истина. Така или иначе, както и да те наричат няма проблем. Как те наричат е тяхна работа. Как ти наричаш себе си и кой ти избираш да бъдеш – това вече е твоя работа.

Фокусирай се върху това да вземеш най-доброто от настоящето – Не можеш да бъдеш щастлив ако носиш тежестта на отминалото върху раменете си. Допуснал си грешка? Имал си ужасно преживяване? Каквото и да е то, миналото е история и няма нищо, което да направиш, за да го промениш. Фокусирай се върху това да вземеш най-доброто от настоящето, а миналото ще се погрижи само за себе си. 

 

Преброй даровете си един по един – Да си щастлив не означава, че не искаш повече, означава, че си благодарен за това, което вече имаш и си търпелив за това, което предстои. Понякога сме толкова вглъбени в това, което нямаме, че пропускаме да забележим малките неща, които вдъхват магия на живота. Глупавият човек търси щастието пред себе си, мъдрият го отглежда под краката си. Животът ти е изпълнен с дарове и постижения, отдели време да ги приемеш и оцениш. Преди всичко, живей живота си така, че когато остареш човекът, който си, никога да не фантазира за това, което е можел да бъде.

 Източник: http://positive-thoughts.typepad.com/