„Студент на годината“ и от Русе

1
Добави коментар
sever.bg
sever.bg

Не един, а цели двама са получилите престижната награда „Студент на годината“ русенци. Това са Цветелина Венелинова от 3-ти курс „Стопанско управление“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Боряна Ралчева от 4-ти курс специалност „Медицина“ в МУ „Проф.д-р Параскев Стоянов“ – Варн.

Освен на официалната церемония в НДК, те бяха наградени и  днес в Заседателната зала на Община Русе. Кметът Пламен Стоилов поздрави лично Боряна и майката на Цветелина, тъй като девойката е в чужбина и не успя да присъства.

Той им даде грамоти и изказа гордостта си от такива млади, образовани и интелигентни русенки. Кметът сподели още, че се надява дамите да препочетат именно родния си град за място, в което да се развиват професионално.

Боряна получи наградата си за „Студент на годината“ в област „Образование“, тъй като взе активно участие антиспин кампанията на Община Русе.

Цветелина пък е първа по успех както в специалността си, така и в целия випуск 2012 на РУ. Младата жена има международни награди и няколко специализации в чужбина.

И двете ще получават годишна стипендия, която е в размер на минималната работна заплата.

 

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg