Борисов към БСП: Ще ми говорите на Вие, ако искате да ви уважавам и аз

2
Добави коментар
a.simeonov
a.simeonov

По време на парламентарния контрол днес отново избухна спор между опозиция и премиер

Депутатът от Коалиция за България Мая Манолова показа и описа тефтера с вересиите от магазина в едно кюстендилско село. „Хората днес пазаруват на вересия и лекарства. Тези тефтери са най-ярката илюстрация на дереджето на българите днес”, заяви депутатът. 

„Тъжно е, че някъде по селата има тефтери за вересии”, отговори премиерът Борисов. По думите му обаче това, че се повишават спестяванията, също е факт. „Спестяванията в банките минават 33 млрд. лв. Има хора, на които им стигат и си слагат в банка парите”, посочи Борисов.

„Аз си спомням управление на БСП, когато и купони имаше и нищо нямаше по магазините. Ще ми говорите на Вие, ако искате да ви уважавам и аз! Те сега са силни, много накокържени, много страшни”, коментира премиерът в отговор на подвиквания от опозицията. Той съобщи, че общо за мандата на това правителството минималната работна заплата ще бъде увеличена с 29.2%.

„Категорични сме, че кохезионната политика е основен механизъм за стимулиране на растеж, на заетост. Проведохме индивидуални срещи с Германия, Франция, Швеция. Отделна среща имаше с председателя на Еврокомисията и Европарламента”, заяви още Бойко Борисов по отношение на политиката на правителството за гарантиране на необходимото финансиране по тази рамка попитан от лидера на БСП Сергей Станишев и депутатите Корнелия Нинова и Димчо Михалевски.

Борисов допълни: „Против сме хоризонталния таван на средствата за кохезионните и структурните фондове, защото той ще има силно негативен ефект върху най-слабо развитите членки”.

Премиерът обвини социалистите, че искат да изкарат, че за последните три години България е станала най-бедната страна. „България е бедна от 40 – 50 години, благодарение на вас. Както и да подвиквате, това са факти – благодарение на нас усвояваме 30 пъти по-добре еврофондовете. Когато дойдохме на власт, фондовете бяха спрени,” заяви Борисов.