Възможно най-тъпото бягство от затвора

2
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Източник: Heavy

Какво ли не измислят хората, за да се махнат затвора. Някои пилят решетките, други спят с надзирателите с надеждата, че те ще се смилят над тях. А трети копаят дупки в стените.

Именно за нещастник от третия вид ни разказват колегите от Sportuvai.bg. Неговото име е Рафаел Валадао. Той лежал (и всъщност все още лежи) в бразилски затвор, и като всички останали мислел за бягството си непрекъснато. Според Daily Mail с времето в една от стените започнала да се оформя дупка, която в един момент станала достатъчно голяма, за да може затворниците да се промушат през нея и да избягат. Един от „колегите“ на Рафаел преминал успешно през „портала“. Но когато дошъл редът на Валадао, всичко се прецакало.

Той тежал 115 килограма и размерът на шкембето му му попречил да премине през дупката. Заклещил се и нямало какво да направи, освен да изчака някой да дойде да го спаси. Този някой, разбира се, се оказала охраната на затвора. Те обаче не могли да се справят с извънредната ситуация и се наложило да извикат пожарникари. „Явно е подценил размера на стомаха си“, заявяват от полицията. Не знаем какво не е преценил, но сме сигурни, че Рафаел много е страдал. Само вижте снимките, на които ясно личи, че затворникът е сериозно ранен.

Неуспехът му определено влиза в класацията за възможно най-тъпите бягства от затвора. Заради такива като нашия герой сериозен проблем за бразилските затвори остава пренаселеността. Решенията явно са две – или да се копаят по-широки дупки, или затворниците да влязат във форма, за да не се заклещват по подобен начин.